آستیگماتیسم و روش های درمان آن

آستیگماتیسم و روش های درمان آن

فهرست مطالب

آستیگماتیسم یا کژبینی یکی از انواع عیوب انکساری چشم است که باعث اختلال در بینایی چشم می‌شود. بسیاری از افراد از زمان تولد از این عیوب چشمی رنج می‌برند. در بیشتر موارد آستیگماتیسم با دیگر عیوب چشمی مانند دوربینی و نزدیک بینی همراه است. آستیگماتیسم مانند عیوب انکساری دوربینی و نزدیک بینی از طریق گذاشتن عینک اصلاح می‌شود.

آستیگماتیسم در صورت درمان نشدن باعث تاری دید می‌شود. امروزه روش‌های متنوعی برای اصلاح و درمان آستیگماتیسم وجود دارد. در این مقاله به بررسی آستیگماتیسم و روش‌های درمان آن می‌پردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

آستیگماتیسم چیست؟

آستیگماتیسم یکی از انواع اختلالات چشمی است که به دلیل انحنای غیر طبیعی چشم ایجاد می‌شود. در اختلال آستیگماتیم، نور به کل سطح شبکیه متمرکز نمی‌شود. به همین دلیل فرد اشیاء و افراد اطراف خود را به صورت تار و غیر شفاف می‌بیند. در آستیگماتیسم یا آستیگمات چشم کاملاً کروی نیست و نور به طور یکسان به کل چشم نمی‌رسد. در واقع در آستیگماتیسم نور در برخی از نقاط شبکیه بیشتر متمرکز می‌شود. به همین علت فرد برخی از نقاط را به صورت شفاف و برخی نقاط را تار و غیر شفاف می‌بیند.

آستیگماتیسم و روش های درمان آن
آستیگماتیسم و روش های درمان آن

انواع آستیگماتیسم چشم

طبق بررسی‌های انجام شده آستیگماتیسم در انواع مختلفی دسته بندی می‌شود. نوع آستیگماتیسم بر اساس سوگیری چشم و اجزای آن تعیین می‌شود که عبارتند از:

آستیگماتیسم دوربینی

آستیگماتیسم دوربینی یکی از انواع عیوب انکساری چشم است که در آن هر دو نیمه چشم دوربین هستند.

آستیگماتیسم نزدیک بینی

یکی از انواع آستیگمات چشم، آستیگماتیسم نزدیک بینی است که در آن دو نیمه چشم به یک دیگر نزدیک هستند. در واقع هر دو چشم نزدیک بین هستند.

آستیگماتیسم ترکیبی

آستیگماتیسم ترکیبی نمونه‌ای از عیوب انکساری چشم است که در آن یکی از چشم‌ها دوربین و چشم دیگر نزدیک بین است.

 

علائم آستیگماتیسم چیست؟

آستیگماتیسم مانند دیگر عیوب انکساری چشم باعث اختلال در عملکرد چشم می‌شود. افرادی که از اختلال آستیگماتیسم رنج می‌برند حین انجام فعالیت‌های مختلف با تاری چشم، ضعف در بینایی، دو بینی، مشکل دید در شب و… همراه هستند. آستیگماتیسم در صورت درمان نشدن با علائمی چون سردرد، خستگی چشم، دوربینی، چشم درد، تاری ید و…همراه است.

آستیگماتیسم و روش های درمان آن
آستیگماتیسم و روش های درمان آن

روش های درمان آستیگماتیسم

خوشبختانه آستیگماتیسم مانند انواع دیگر عیوب انکساری چشم قابل درمان است. امروزه روش‌های متنوعی برای درمان عیوب انکساری چشم مانند آستیگماتیسم وجود دارد. برخی از روش‌ها به صورت طولانی مدت باعث اصلاح آستیگماتیسم می‌شوند.

 

روش های درمان آستیگماتیسم عبارتند از:

عینک

یکی از رایج‌ترین روش‌های اصلاح آستیگماتیسم و دیگر عیوب انکساری چشم، استفاده از عینک است. عینک‌ها از گذشته تا به الان به عنوان یک روش مؤثر برای درمان آستیگماتیسم شناخته می‌شوند. هزینه پایین عینک باعث شده است بسیاری از افراد از این روش برای درمان عیوب انکساری چشم استفاده کنند. عینک‌های مربوط به آستیگماتیسم به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که باعث اصلاح تاری چشم می‌شوند.

لنز

یکی از راه‌های اصلاح قرنیه در آستیگماتیسم، استفاده از انواع لنز است. لنزها بلافاصله بعد از قرار گرفتن روی چشم باعث اصلاح عیوب چشم می‌شوند. از لنزها برای اصلاح نزدیک بینی، دوربین و آستیگماتیسم استفاده می‌شود. لنزهای تماسی بر خلاف جراحی عوارض چندانی ندارند. این روش از درمان به مدت طولانی باعث اصلاح عیوب انکساری چشم نمی‌شود و تنها به مدت 30 روز قابلیت اصلاح قرنیه را دارد. لنزها هر 30 روز یک بار باید تعویض شوند، به همین علت در طولانی مدت هزینه‌های بالایی را در بر خواهد داشت.

جراحی (لیزر)

جراحی با دستگاه لیزر یکی از جدیدترین روش‌های اصلاح عیوب انکساری چشم است که به دلیل اصلاح عیوب چشم به صورت طولانی مدت با استقبال بسیاری روبه‌رو شده است. در جراحی لیزر از دستگاه‌های متنوعی برای درمان آستیگماتیسم استفاده می‌کنند. این جراحی باعث بی نیاز شدن فرد از انواع عینک و لنزهای تماسی می‌شود. در جراحی لیزر با استفاده از دستگاه مخصوصی برشی را در سطح قرنیه ایجاد می‌کنند و با استفاده از اشعه لیزر به اصلاح عیوب چشم مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم می‌پردازند. روش جراحی با توجه به وضعیت چشم توسط پزشک متخصص تعیین می‌شود.

آستیگماتیسم و روش های درمان آن
آستیگماتیسم و روش های درمان آن

مراجعه به پزشک

در این مقاله به بررسی آستیگماتیسم و روش‌های درمان آن پرداختیم. عینک، لنز، جراحی و… با اصلاح عیوب انکساری چشم باعث درمان و بهبود عملکرد بینایی فرد می‌شوند. کسانی که از اختلال آستیگماتیسم رنج می‌برند و با تاری و ضعف در بینایی همراه هستند، می‌توانند با مراجعه به پزشک متخصص برای درمان آن اقدام کنند. دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک با توجه به شرح حال بیمار و نوع آستیگماتیم از روش‌های جراحی مانند لیزیک، لازک، prk، فمتولیزیک و… برای درمان اقدام می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم جراحی زیبایی چشم و پلک تنها در جراحی بلفاروپلاستی خلاصه نمی شود. برخی از افرادی که علاقه زیادی به افزایش

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم امروزه تزریق بوتاکس نقش مهمی در حوزه های زیبایی و درمانی ایفا می کند. یکی از مهم ترین کاربردهای بوتاکس، افزایش

هزینه بوتاکس چانه

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »