6 عادت نادرست که سلامت چشم را به خطر می اندازد؟
سلامت چشم تحت تاثیر عوامل مختلفی به خطر می افتد. بسیاری از عادت های روزانه می تواند باعث آسیب به چشم و اختلال در بینایی انسان شود. امروزه بسیاری از عفونت های چشمی، تاری چشم، خشکی چشم، کم بینایی و… در اثر انجام عادات نادرست ایجاد می شود. به همین دلیل در این مطلب به بررسی عادت های نادرستی که باعث به خطر افتادن سلامت¬چشم می شود، می پردازیم. دانستن اطلاعاتی درباره عادت های نادرست کمک می کند که از انجام آن جلوگیری کنیم و عادت های صحیح را جایگزین عادت های خطرناک کنیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
1. استفاده از لوازم آرایشی بی کیفیت
روزانه درصد بالایی از دختران و زنان از لوازم آرایشی برای زیبایی چشم ها استفاده می کنند. در صورتی که محصولات آرایشی از کیفیت بالایی برخوردار نباشند می توانند سلامت چشم ها را به خطر بی اندازند. برخی از محصولات آرایشی از مواد اولیه نا مرغوب و غیر بهداشتی تهیه می شوند. این محصولات می توانند باعث ایجاد عفونت در چشم ها شوند. به همین دلیل بهتر است از برند های معتبر محصولات آرایشی چشم استفاده شود. همچنین استفاده زیاد از لوازم آرایشی و پاک نکردن آن ها در شب باعث خستگی چشم و آسیب به لایه های چشم می شود. بنابراین برای پاک کردن آرایش چشم از یک محلول آرایشی مخصوص چشم استفاده شود.
2. استفاده نکردن از عینک مخصوص در هنگام شنا، کار و استفاده از مواد شیمیایی
استفاده نکردن از عینک حین شنا یکی از بدترین عادت هایی است که باعث به خطر افتادن سلامت چشم می شود. بسیاری از افراد به دلیل استفاده نکردن از عینک حین شنا دچار سوزش و قرمزی می شوند. دلیل ایجاد این مشکلات، وجود کلر و مواد شیمیایی در آب است که برای تمیزی استخر استفاده می شود. کلر و دیگر مواد شیمیایی می توانند باعث آسیب و از بین رفتن لایه ای به نام Tear Filmکه سطح چشم را می پوشاند، شوند. به همین دلیل بهتر است همیشه از عینک در حین شنا کردن استفاده شود. همچنین استفاده نکردن از عینک هنگام انجام کار عامل دیگری است که باعث به خطر افتادن بینایی انسان می شود. انجام کارهایی چون تراشکاری و استفاده از مواد شیمیایی نیازمند استفاده از عینک است.
3. عادات غذایی نامناسب
عادات غذایی از جمله عواملی هستند که نقش موثری در حفظ سلامت چشم ها دارند. متاسفانه امروزه به دلیل مصرف غذاهای فرآوری شده، غیر بهداشتی، فست فود ها و… سلامت چشم ها به خطر افتاده است. برای سلامت چشم ها باید از انواع مواد غذایی که حاوی مقدار زیادی ویتامین هستند، استفاده شود. برای مثال استفاده از هویچ، سیب زمینی، انواع فلفل، سبزیجات، روغن جگر ماهی، تخم مرغ و… به دلیل داشتن بتاکاروتن و خاصیت آنتی اکسیدانی که دارند باعث سلامت چشم و تقویت بینایی می شوند. بسیاری از افراد برای تقویت بینایی در شب از آب هویچ استفاده می کنند. بنابراین باید به جای استفاده از غذاهای نامناسب از موادی که حاوی مقداری زیاد میتامین a، e، بتاکاروتن و… هستند، استفاده شود.
4. استفاده نکردن از عینک آفتابی
استفاده نکردن از عینک آفتابی یکی از مهم ترین عواملی است که باعث به خطر افتادن سلامت چشم ها می شود. به طور کلی عینک آفتابی باعث جلوگیری از ورود اشعه های خطرناک به چشم می شود. به همین دلیل باید در تمام فصل ها از عینک آفتابی استفاده شود. استفاده نکردن از عینک آفتابی باعث ایجاد بیماری هایی چون خشکی چشم، سوزش چشم، خارش چشم،آب مروارید و آسیب قرنیه می شود. به همین دلیل بهتر است برای جلوگیری از آسیب دیدگی چشم ها در تمام فصول از یک عینک آفتابی با کیفیت استفاده شود. استفاده از عینک آفتابی بی کیفیت نیز عامل دیگری است که باعث آسیب دیدگی چشم انسان می شود.
5. استفاده از تلفن همراه در شب
استفاده از تلفن همراه در شب یکی از عواملی است که باعث تاری دید و بروز عیوب انکساری چشم مانند نزدیک بینی می شود. نمایشگر های دیجیتالی مانند تلفن همراه، لب تاپ، تلوزیون و… به دلیل داشتن صفحه نمایش آبی رنگ باعث از بین رفتن سلول ها در چشم انسان می شوند. این دسته از ابزارهای دیجیتالی با از بین بردن سلول ها به مروز زمان باعث کم بینایی انسان و بروز بیماری هایی چون خشکی چشم، آب مروارید، آسیب قرنیه و… می شوند. بنابراین بهتر است به هیچ عنوان از تلفن همراه و دیگر نمایشگر های دیجیتالی در شب یا محیط های تاریک استفاده نشود.
6. مراجعه نکردن به چشم پزشک
چشم ها یکی از عضو های حساس صورت به شمار می آیند که در طول روز در معرض آسیب های بسیاری قرار دارند. مراقبت نکردن از چشم ها باعث به خطر افتادن سلامت آن می شود. یکی از راه هایی که نقش موثری در سلامت چشم ها دارد، مراجعه به موقع به پزشک است. همه انسان ها باید به طور منظم زیر نظر چشم پزشک قرار بگیرند تا چکاپ کامل شوند. مراجعه نکردن به چشم پزشک و عدم پیگیری بیماری های چشمی باعث پیشرفت بیماری و بروز خطرات جدی تر در چشم می شود. افراد میانسال بیشتر از سایر افراد نیاز به چکاپ چشمی دارند زیرا در سنین بالا چشم انسان دچار بیماری هایی چون آب سیاه،آب مروارید، عفونت، تنبلی چشم و… می شوند.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی 6 عادت نادرست که باعث به خطر افتادن سلامت چشم می شود، پرداختیم. چشم ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند. هر گونه اختلال در ساختار چشم ممکن است باعث به خطر افتادن عملکرد بینایی انسان شود. به همین دلیل باید برای داشتن چشمانی سالم از آن ها به درستی مراقبت شود. چکاپ به موقع بهترین راه حل برای جلوگیری از پیشرفت بیماری های چشمی و اطلاع از آن است.
بنابراین بهتر است افراد جوان هر چند سال یکبار و افراد میان سال هر ساله برای چکاپ به پزشک متخصص چشم مراجعه کنند. یکی از بهترین پزشکان در زمینه چشم و انجام جراحی های چشمی، دکتر احسان عباس نیا است. دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک به درمان انواع بیماری های چشمی، عیوب انکساری و…از طریق روش های جراحی و غیر جراحی می پردازد. شما می توانید با مراجعه حضوری به مطب دکتر عباس نیا برای درمان مشکلات چشمی اقدام کنید.