آشنایی با حساسیت های چشمی

آشنایی با حساسیت های چشمی

فهرست مطالب

حساسیت های چشمی از عواملی است که باعث ایجاد درد، قرمزی و التهاب در چشم می شود. آلرژی های چشمی به دلیل حساسیت بیش از حد سیستم ایمنی به ماده ای خاص به وجود می آید. حساسیت های چشمی به دو دسته دائمی و فصلی تقسیم می شوند. هر یک از انواع حساسیت چشمی با علائمی همراه هستند که ممکن است تشخیص آن برای ما سخت باشد. به همین دلیل حین خارش، سوزش و التهاب چشم باید به یک چشم پزشک مراجعه شود. حساسیت های چشمی ممکن است دائمی باشند و سال ها باعث آسیب چشم شوند. در این محتوا به معرفی انواع حساسیت های چشمی و روش های درمان آن می پردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

التهاب ملتحمه چشم

یکی از شایع ترین آلرژی های فصلی که باعث التهاب و سوزش چشم می شود، ورم ملتحمه چشم است. این حساسیت بیشتر در فصل بهار به دلیل گرده افشانی گیاهان رخ می دهد. التهاب ملتحمه چشم به صورت دوره ای ایجاد می شود و باید سریعاً درمان شود. درمان نشدن حساسیت های فصلی به مرور زمان باعث آسیب چشم می شود. ملتحمه لایه ای است که بخش های داخل چشم را پوشش می دهد. گرده گیاهان باعث ایجاد سوزش، قرمزی، ورم و اشک در لایه ملتحمه می شود. در بسیاری از موارد التهاب ملتحمه چشم با علائم سرما خوردگی مانند عطسه، آب ریزش بینی و… همراه است. تحقیقات نشان می دهد علاوه بر گرده گیاهان، پشم یا موی برخی از حیوانات باعث ایجاد حساسیت های چشمی مانند التهاب ملتحمه چشم می شود. بهترین راه برای درمان حساسیت التهاب ملتحمه چشم مراجعه به پزشک است. چشم پزشک بعد از بررسی چشم ها از انواع داروهای آنتی هیستامین، اشک های مصنوعی و…برای درمان حساسیت ملتحمه چشم استفاده می کند.

آشنایی با حساسیت های چشمی
آشنایی با حساسیت های چشمی

اگزمای دور چشم

اگزمای دور چشم یا کراتوکنژنکتیویت آتوپیک از دیگر حساسیت هایی است که باعث آسیب چشم در افراد مسن می شود. این نوع حساسیت باعث اختلال در بخش های مختلف چشم می شود. این بیماری در صورت درمان نشدن باعث بروز مشکلات شدید در ناحیه قرنیه و غشاء می شود. اگزما یکی از انواع بیماری های پوستی است که در مواردی باعث آسیب پوست اطراف چشم می شود. زمانی که سیستم ایمنی بدن به ماده ای خاص واکنش نشان دهد علائم اگزمای چشم بروز می کند. بیماری حساسیت اگزمای چشم باعث بروز تاول های ریز در اطراف چشم و قرمزی و خارش می شود. کسانی که در گذشته به بیماری اگزمای پوستی مبتلا شده اند بیشتر از سایر افراد در معرض اگزمای چشمی قرار دارند. حساسیت اگزمای چشمی با علائمی چون خشکی پوست، قرمزی، التهاب، ورم، خارش، سوزش و… همراه است. این بیماری باید هر چه سریع تر درمان شود تا باعث آسیب بخش های دیگر چشم نشود.

 

حساسیت چشمی دائمی (PCA)

حساسیت های چشمی به دو دسته فصلی و دائمی تقسیم می شوند. عامل اصلی ایجاد حساسیت های فصلی، ورود گردوغبار به داخل چشم است. علاوه بر گردوغبار عواملی مانند پر پرندگان، شوره بدن حیوانات خانگی، انواع عطر و اسپری، داروها، حشرات و… باعث بروز حساسیت چشمی می شوند. این نوع حساسیت باعث بروز علائمی چون آب ریزش بینی، عطسه، سر درد، قرمزی چشم و التهاب می شود.

 

التهاب ملتحمه پاپیلاری غول پیکر

التهاب ملتحمه پاپیلاری غول پیکر از دیگر حساسیت هایی است که باعث آسیب به چشم و بروز التهابات شدید می شود. این نوع حساسیت با نام (giant papillary conjunctivitis) شناخته می شود. حساسیت ملتحمه پایلاری غول پیکر معمولاً به دلیل استفاده از لنزهای تماسی در چشم ایجاد می شود. استفاده از لنزهای تماسی در مواقعی باعث تشکیل کیسه های در چشم می شود. این کیسه باعث التهاب، قرمزی، خارش، سوزش، اشک و… می شود.

 

راه های پیشگیری از حساسیت های چشمی

علائم حساسیت های چشمی بسیار آزار دهنده هستند و باعث اختلال در عملکرد چشم می شوند. با رعایت برخی نکات می توان از بروز حساسیت های چشمی جلوگیری کرد. راه های پیشگیری از حساسیت های چشمی عبارتند از:

  • بهتر از در فصل بهار هنگام خروج از منزل از عینک های آفتابی استفاده شود.
  • از دست زدن و نزدیک شدن به حیوانات پشم دار خودداری شود.
  • در صورت داشتن سابقه بیماری حساسیت چشم برای پیشگیری به متخصص چشم مراجعه شود.
  • از فشار به چشم، مالیدن، فشار دادن و دست زدن به چشم پرهیز شود.
  • به جای استفاده از لنزهای تماسی از عینک آفتابی استفاده شود.
  • از لوازم آرایشی با کیفیت استفاده شود.
  • از نگهداری حیوانات خانگی مانند سگ و گربه پرهیز شود.
  • در هنگام رانندگی با ماشین پنجره ها بالا کشیده شود و کولر روشن شود.

 

درمان حساسیت های چشمی

بهترین راه برای درمان حساسیت های چشمی مراجعه به پزشک متخصص است. چشم پزشک ابتدا وضعیت چشم را بررسی می کند. چشم پزشک ابتدا از نبود انواع عفونت، قارچ، باکتری و بیماری های دیگر اطمینان پیدا می کند و سپس از روش های مختلفی برای درمان حساسیت های چشمی استفاده می کند. چشم پزشک برای تجویز دارو و درمان حساسیت، عامل آلرژی را بررسی می کند و سپس مطابق با نوع ماده حساسیت زا از انواع دارو، اشک مصنویی، قطره چشم، واکسن و… استفاده می کند.

آشنایی با حساسیت های چشمی
آشنایی با حساسیت های چشمی

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی انواع حساسیت های فصلی که باعث آسیب به چشم می شوند، پرداختیم. حساسیت به مرور زمان باعث آسیب دیدگی بخش های داخلی و خارجی چشم می شود. حساسیت ها قابل درمان هستند و توسط چشم پزشک و رعایت برخی نکات درمان می شوند. به همین دلیل بهتر است افرادی که از حساسیت های فصلی و دائمی رنج می برند برای پیشگیری و درمان به متخصص چشم مراجعه کنند. دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک از روش های مختلفی برای درمان بیماری های چشمی اقدام می کند. شما می توانید با مراجعه حضوری به مطب دکتر احسان عباس نیا برای درمان بیماری های چشمی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

هزینه بوتاکس چانه

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

درمان افتادگی پلک

بهترین درمان افتادگی پلک

افتادگی پلک و بهترین درمان آن چشم ها از مهم ترین بخش های صورت به حساب می آیند که علاوه بر حواس بینایی، برای زیبایی

تفاوت لازک با لیزیک چیست

تفاوت لازک با لیزیک چیست

تفاوت لازک با لیزیک چیست و کدام بهتر است؟ لیزیک یک فرآیند جراحی سرپایی است که برای اصلاح مشکلات نزدیک ‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم چشم

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »