انحراف چشم

انحراف چشم

فهرست مطالب

انحراف چشم ( استرابیسم یا لوچی ) علل و درمان

انحراف چشم یا لوچی یکی از انواع بیماری های چشمی است که در آن چشم ها از هماهنگی و تمرکز کافی برخوردار نیستند. اختلال لوچی یا انحراف چشم در بیشتر از 4 درصد کودکان دیده می شود. البته احتمال بروز این عارضه در سنین بزرگسالی نیز وجود دارد. عارضه استرابیسم باعث مشکلاتی در بینایی انسان می شود. افرادی که به عارضه لوچی چشم مبتلا هستند در بسیاری از موارد توانایی دیدن اجسام اطراف خود را به شکل واضح ندارند. این بیماری در صورت اقدام به موقع قابل درمان است و فرد بعد از درمان می تواند از قدرت دید مناسبی برخوردار باشد. به همین دلیل بر آن شدیم تا در این مطلب به بررسی عارضه استرابیسم و روش های درمان آن بپردازیم.

اختلال انحراف چشم یا لوچی چیست ؟

انحراف چشم یا لوچی وضعیت ناهمگون چشم ها نسبت به یکدیگر است. در بیماری لوچی، هر چشم به جهات مختلفی نگاه می کند. برای مثال ممکن است یه چشم به جلو و چشم دیگر به سمت چپ، بالا یا پایین نگاه کند. عارضه استرابیسم یا لوچی دارای انواع مختلفی است. در حالت اول ممکن است چشم ها هر دو به سمت داخل نگاه کنند که به این وضعیت چشم ضربدری یا چشم ایزوتروپی می گویند. همچنین ممکن است هر دو چشم به بیرون نگاه کنند که به این حالت اگزتروپ یا چشم نهنگی می گویند. در حالت دوم نیز چشم ها به صورت بالا و پایین درون کاسه چشم قرار دارند.
بیماری استرابیسم یا انحراف چشم چگونه اتفاق می افتد؟
چشم ها به طور طبیعی تصاویری یکسانی را به مغز ارسال می کنند. مغز انسان تصاویر دریافت شده از مغز را به شکل یک تصویر سه بعدی نشان می دهد. این وضعیت باعث می شود که چشم ها به یک نقطه نگاه کنند و دچار انحراف نشوند. اما در صورتی که فرد استرابیسم باشد یا چشم های فرد دچار انحراف باشد، تصاویر متفاوتی به مغز ارسال می شود که مغز توانایی پردازش دو تصویر متفاوت را ندارد. به همین علت فرد دچار دو بینی شده و از عارضه استرابیسم رنج می برد.
افراد مبتلا به استرابیسم یا لوچی چشم با چه علائمی همراه هستند؟
علائم عارضه استرابیسم یا لوچی چشم با توجه به نوع عارضه در هر فرد متفاوت است. با این حال بیشتر افراد مبتلا به لوچی با علائمی همراه هستند که عبارتند از:
• خستگی شدید چشم
• دوبینی چشم
• ناهماهنگی میان چشم ها
• واضح نبودن اجسام اطراف
• اختلال در بینایی چشم ها
• کشیده شدن چشم ها به دو طرف
• ناتوانی در حین مطالعه
• نداشتن تمرکز کافی

انحراف چشم
انحراف چشم

چه عاملی باعث ایجاد اختلال استرابیسم یا لوچی چشم می شود؟

عوامل متعددی هستند که باعث اختلال انحراف چشم در کودکان و بزرگسالان می شوند. تمام حرکت های چشمی از طریق کنترل مغز و عضلاتی که در اطراف چشم وجود دارد انجام می شود. هر نوع اختلال در کار مغز یا عضلات باعث بروز اختلال استرابیسم می شود. عمده علت های انحراف چشم عبارت است از:
• نبود توازن میان عضلاتی که در اطراف چشم وظیفه حرکت چشم را بر عهده دارند.
• چشم ها به دلایل متعددی دارای تمرکز یکسانی نیستند. به همین دلیل ممکن است یک چشم بتواند روی جسمی متمرکز شود و چشم دیگر نتواند این کار را انجام دهد.
• ممکن است فرد به دلیل تصادفات شدید یا ضربات محکم در ناحیه سر دچار آسیب مغزی شده باشد.
• انواع بیماری تیروئید، ms، سندروم داون، فشار خون بالا، دیابت و…ممکن است باعث انحراف چشم در کودکی و خصوصا بزررگسالی شوند.
• در مواردی ممکن است بیماری انحراف چشمی از طریق ژنتیک به کودکان منتقل شود.

درمان اختلال انحراف چشم یا استرابیسم چگونه انجام می شود؟

درمان اختلال لوچی چشم به شیوه های مختلفی انجام می شود. هدف اصلی درمان لوچی چشم، اصلاح بینایی است. بیماران مبتلا به لوچی چشم بعد از درمان باید از بینایی مناسبی برخوردار باشند تا بتواند اجسام اطراف خود را به شکل واضح تری ببینند. از دیگر اهداف درمان لوچی چشم زیبایی است. اولین راه برای درمان استرابیسم، مراجعه به پزشک متخصص است. پزشک متخصص بعد از بررسی و معاینه چشم بیمار از روش های جراحی و غیر جراحی برای درمان استفاده می کند. در روش غیر جراحی از انواع عینک، لنز، تمرین عضلات چشم و… برای درمان استفاده می شود. در روش جراحی پزشک با توجه به نوع اختلال استرابیسم برای درمان اقدام می کند.

جراحی استرابیسم یا لوچی چشم چگونه انجام می شود؟

جراحی استرابیسم یا انحراف چشم برای کودکان و بزرگسالان نیز انجام می شود. در این جراحی ابتدا علت استرابیسم را بررسی می کنند و سپس بعد از تعیین نوع انحراف، برای جراحی اقدام می کنند. جراحی استرابیسم برای کودکان با بیهوشی کامل انجام می شود اما بزرگسالان می توانند تنها با یک بی حسی موضعی این جراحی را انجام دهند. در طی این جراحی، جراح ابتدا برش بسیار نازکی رو روی لایه ملتحمه یا سفید رنگ ایجاد می کند تا بتواند به داخل چشم دسترسی پیدا کند. سپس محل عضلاتی که باعث انحراف چشم شده را تغییر می دهد تا چشم در حالت صحیحی قرار بگیرد.

انحراف چشم
انحراف چشم

مراجعه به پزشک
در این مطلب به بررسی اختلال انحراف چشم یا استرابیسم پرداختیم. اختلال استرابیسم در سنین کودکی و حتی بزرگسالی باعث بروز مشکلاتی در بینایی می شود. عواملی چون آسیب های مغزی و عدم توازن میان چشم ها باعث بروز این اختلال می شود. درمان دیر هنگام این بیماری باعث بروز مشکلاتی در بینایی انسان می شود که ممکن است جبران ناپذیر باشد. به همین علت بهتر است از متخصص استرابیسم برای درمان این عارضه کمک گرفته شود. دکتر احسان عباس نیا فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک یکی از پزشکان حاذق و با تجربه در زمینه درمان لوچی چشم است که از تکنیک های بروز و کم خطر برای درمان این اختلال استفاده می کند. شما می توانید با مراجعه به مطب دکتر عباس نیا برای درمان اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین بلفاروپلاستی پلک پایین یکی از جراحی های زیبایی محبوب است که با هدف بهبود ظاهر پلک های پایینی و رفع پف

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو انتخاب بهترین دکتر برای لیفت ابرو یکی از مهم ترین تصمیماتی است که در مسیر زیبایی و جوان سازی چهره می

مطالب مرتبط