بیماری آنتروپیون چشم چیست

بیماری آنتروپیون چشم چیست

فهرست مطالب

بیماری آنتروپیون چشم چیست؟

برگشت پلک به داخل چشم عارضه ای است که بیشتر در میان افرادی که سن بالایی دارند رخ می دهد. البته گاهی ممکن است به صورت مادرزادی هم باشد. این بیماری که به آنتروپیون چشم معروف است باید در اسرع وقت درمان شود؛ زیرا در غیر این صورت باعث کم بینایی و در برخی موارد موجب نابینایی خواهد شد. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر با بیماری آنتروپیون چشم آشنا شویم.

آنترپیون چشم چیست؟

آنتروپیون یکی از بیماری های چشمی است که باعث می شود رشد پلک به سوی داخل چشم اتفاق افتد. این بیماری با توجه به این که قرنیه به صورت مستمر با مژه ها تماس دارد بسیار آزار دهنده است. اگر به آنتروپیون بی توجهی شود و به موقع، مورد معالجه قرار نگیرد می تواند موجب بروز عفونت تراخم و زخم در قسمت پلک داخلی شود.
این زخم و عفونت برای قرنیه بسیار خطرناک است و باعث صدمه رساندن به آن خواهد شد. آنتروپیون بیشتر در افراد 47 تا 69 سال رواج دارد و در میان مردان کمتر از زنان مشاهده می شود.

بیماری آنتروپیون چشم چیست
بیماری آنتروپیون چشم چیست

انواع آنتروپیون چشم

آنتروپیون چشم دارای انواع مختلفی است که درمان این بیماری هم بستگی به نوع آن دارد. اما برای این بیماری، 4 نوع اصلی را در نظر گرفته اند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
1. آنتروپیون سنی: همان طور که از نام آنتروپیون سنی مشخص است با بالا رفتن سن، ممکن است افراد به این عارضه مبتلا شوند. این آنتروپیون شایع ترین آنتروپیون چشم است.
2. آنتروپیون مادرزادی: این بیماری نادر به سبب عوامل ژنتیکی و مادرزادی در انسان به وجود می آید. در این بیماری پلک نوزاد از زمان تولد رو به سمت داخل دارد و این چرخش باعث ایجاد عفونت و درد خواهد شد.
3. آنتروپیون سیکاتریسیل: التهاب های مزمن مانند تراخم، ضربه شدید، سوختگی شیمیایی یا پرتو درمانی باعث می شوند پلک تحتانی یا فوقانی به داخل چشم برگردد و موجب این بیماری شود.
4. آنتروپیون انقباضی: این بیماری به صورت مقطعی در فرد بروز می یابد و به خاطر تحریک موضعی، عفونت یا جراحی متاخر چشمی ایجاد خواهد شد.

علائم بروز آنتروپیون

با توجه به این که هر بیماری، با علائمی همراه است و آن علائم نشانگر بروز بیماری هستند، به وجود آمدن آنتروپیون در چشم نیز دارای علائم خاصی است. علائم بروز آنتروپیون عبارتند از:
سوزش و درد در اطراف یا داخل چشم
تورم چشم
حساسیت غیرعادی به باد یا نور
افتادگی غیر معمولی پوست اطراف چشم
اشک ریزی
کم شدن دید
ترشح مخاط از چشم
پوسته پوسته شدن
چسبندگی مژه ها و پلک ها

بیماری آنتروپیون چشم چیست
بیماری آنتروپیون چشم چیست

علل ایجاد بیماری آنتروپیون چشم

همان طور که اشاره شد یکی از عوامل به وجود آمدن این بیماری، ژنتیک است. اما به غیر از ژنتیک، افزایش سن، شل شدن عضلات یا افتادگی پوست هم می تواند باعث بروز این بیماری شود. از دیگر علت هایی که سبب خواهند شد آنتروپیون چشم به وجود آید موارد زیر هستند:
• آلرژی یا التهاب مزمن چشم باعث می شود بافت جوشگاهی در پلک ایجاد شود.
• اسکار یا زخم هایی که در اطراف چشم به وجود می آیند.
• عفونت چشم یا تراخم
• مشکلاتی که از زمان تولد و در هنگام رشد با نوزاد همراه است.

راه های درمان آنتروپیون چشم

درمان اصلی این بیماری به صورت متداول جراحی است. اما این امکان وجود دارد که دکتر متخصص، راه درمان دیگری را برای معالجه انتخاب کند. درمان این بیماری را می توان به دو دسته موقت و درمان با جراحی تقسیم بندی کرد.

درمان های موقت آنتروپیون چشم

از شیوه های رایج در درمان موقت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• بوتاکس: در این روش مقدار کمی بوتاکس به پلک پایین تزریق می شود، تا پلک به سمت بیرون برگردد.
• لنز نرم: برای پانسمان قرنیه و بهتر شدن علائم، از این نوع لنز استفاده می شود.
• چسب پوست: برای این که پوست نگه داشته شود و باز هم به داخل بر نگردد، از چسب پوست استفاده می کنند.

بیماری آنتروپیون چشم چیست
بیماری آنتروپیون چشم چیست

درمان با جراحی

جراحی را اصلی ترین روش درمان آنتروپیون می دانند. اما جراحی با در نظر گرفتن علت روی دادن بیماری مرتبط است. به عبارتی می توان گفت روش جراحی بستگی به عامل ایجاد کننده آنتروپیون دارد؛ به عنوان مثال اگر عامل ایجاد کننده ضربه شدید به چشم باشد پزشک از طریق پیوند غشای مخاطی گرفته شده از بافت های سقف دهان یا بینی، بافت هایی که دچار آسیب شده اند را ترمیم خواهد کرد.
اما اگر علت بیماری افزایش سن باشد پزشک، درمان را از طریق برداشتن قسمتی از پلک انجام می دهد که باعث تقویت تاندون ها و عضلات چشم می شود. حدود 1 ساعت زمان لازم است تا جراحی انجام شود، که به صورت متداول بیشتر این جراحی ها با موفقیت همراه هستند.
بهترین زمان برای این که این بیماری به وسیله جراحی درمان شود، قبل از آسیب دیدن قرنیه است. البته پس از جراحی احتمال دارد عارضه هایی مانند تورم یا کبودی اطراف چشم در بیمار بروز پیدا کند که پس از مدتی بر طرف خواهد شد.
بعد از جراحی حتما باید به صورت مستمر به دکتر معالج، مراجعه کرد تا دستورهای مراقبتی لازم را به بیمار ارائه کند. عارضه هایی که در بیمار پس از جراحی به وجود می آید عموما پس از یک یا دو هفته بهبود خواهد یافت.

مراجعه به پزشک
برای این که از ابتلا به این بیماری جلوگیری شود، باید چشم را از اصابت ضربه، فشارهای خارجی، نور شدید و… دور نگه داشت. اما اگر این بیماری در شما علائم خود را نشان داد، نباید از درمان آن چشم پوشی کرد یا آن را به تعویق انداخت. سهل انگاری در اقدام به موقع می تواند موجب کم شدن دید یا نابینایی چشم شود. در صورتی که هر کدام از علائم ذکر شده را در خود یافتید باید هر چه سریع تر به دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک، مراجعه شود. دکتر عباس نیا در فهرست بهترین پزشکان چشم قرار دارد و بهترین روش درمان را انتخاب می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم جراحی زیبایی چشم و پلک تنها در جراحی بلفاروپلاستی خلاصه نمی شود. برخی از افرادی که علاقه زیادی به افزایش

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم امروزه تزریق بوتاکس نقش مهمی در حوزه های زیبایی و درمانی ایفا می کند. یکی از مهم ترین کاربردهای بوتاکس، افزایش

هزینه بوتاکس چانه

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »