بیماری تیروئید چشمی چیست

بیماری تیروئید چشمی چیست

فهرست مطالب

بیماری تیروئید چشمی چیست و چه عوارضی دارد؟

یکی از بیماری هایی که سبب شده ماهیچه ها و بافت های چشم آسیب ببینند یا متورم شوند بیماری تیروئید است. این بیماری که برای درمان آن حتما باید به پزشک مراجعه شود، در صورتی که به موقع درمان نشود می تواند منجر به عارضه هایی دردناکی شود. بیماری تیروئید چشمی و عوارض آن مباحثی هستند که در این مقاله قصد داریم بیشتر به آن ها بپردازیم.

بیماری تیروئید چشمی چیست؟

زمانی که ماهیچه و بافت های چربی که در کاسه چشم وجود دارند دچار التهاب و تورم شوند، فرد دچار بیماری تیروئید چشمی شده است. این بیماری سبب شده تا حدقه چشم رو به جلو حرکت کرده و روی حرکات چشم اثر مستقیمی داشته باشد. بیرون زدگی کره چشم یکی از عوارض این بیماری است. البته در برخی موارد که بیماری پیشرفت زیادی داشته، بینایی فرد را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
به صورت متداول، تیروئید چشمی همراه با غده تیروئید بیش فعال است و گاهی نیز همراه با گریوز خواهد بود. با توجه به این که مدار چشم فضای گسترده ای ندارد، پس زمانی که بافت های آن دچار تورم می شوند کره چشم رو به جلو حرکت می کند. البته این بیماری اگر بسیار پیشرفت کند و شدید باشد مانع بسته شدن پلک ها می شود.

علت به وجود آمدن بیماری تیروئید چشمی

غده تیروئید، غده ای کوچک و نزدیک به بالای حلق است که در جلوی گردن واقع می شود. غده تیروئید در کنترل سرعت ایجاد واکنش های شیمیایی در بافت بدن، نقش دارد. این غده می تواند بیش فعال یا کم تحرک باشد و این موضوع به سبب بیماری خود ایمنی ایجاد خواهد شد. تیروئید چشمی هم در ردیف بیماری های خود ایمنی قرار گرفته است.
ایجاد شدن غده تیروئید چشمی بیشتر به دلیل وجود تیروئید بیش فعال رخ می دهد. تیروئید چشمی زمانی به وجود می آید که آنتی بادی های بدن، غده تیروئید را مورد حمله قرار دهند. بیماری گریوز که یک بیماری خود ایمنی تیروئید است موجب خواهد شد که غده تیروئید متورم شود. در برخی از افراد آنتی بادی ها بافت های اطراف چشم را مورد حمله قرار می دهند و سبب به وجود آمدن تیروئید چشمی می شوند.

بیماری تیروئید چشمی چیست
بیماری تیروئید چشمی چیست

عوامل خطر بیماری تیروئید چشمی

بعضی عوامل وجود دارند که موجب شده تیروئید چشمی در برخی افراد بیشتر مشاهده شود. این عوامل موارد ذیل هستند:
• سن: تیروئید چشمی در بزرگسالان بیشتر شایع است.
• جنسیت: این بیماری زنان را بیشتر به خود مبتلا می کند.
• سابقه خانوادگی در بروز تیروئید چشمی اثر دارد.
• سیگار کشیدن باعث شده 7 تا 8 برابر خطر مبتلا شدن به این بیماری افزایش یابد. همچنین در این افراد روند بهبودی طولانی است و درمان آن هم اثر بخشی کمتری دارد.
• ید رادیواکتیو: ید رادیواکتیو را در درمان پرکاری تیروئید و بیماری گریوز مورد استفاده قرار می دهند. برای انجام درمان با این روش باید بسیار احتیاط شود زیرا این احتمال وجود دارد که بیماری را تشدید کند.
• پایین بودن سطح سلنیوم

علائم تیروئید چشمی

نشانه هایی که این بیماری دارد در اثر تورم و التهاب کره چشم به وجود می آید و با فشار آن را به جلو می کشاند. این نشانه ها شامل موارد زیر هستند:
• قسمت پشت چشم حالت تیر کشیدگی دارد. این درد بیشتر زمانی رخ می دهد که نگاه به سمت بالا، پایین یا پهلو باشد.
• ناحیه جلوی چشم ها قرمز می شوند.
• بخش جلویی چشم احتمال دارد، دچار خشکی شود.
• بینایی فرد دو برابر شده و ظاهری خیره کننده داشته باشد.
• اگر بیماری پیشرفته باشد ممکن است بینایی با تار شدن و کم رنگ شدن چشم ها مواجه شود.
• چشم حساسیت به نور پیدا می کند.
• پلک ها متورم می شوند.
• حرکت در آوردن چشم ها با مشکل مواجه می شود.

عوارض بیماری تیروئید چشمی

عوارضی که این بیماری دارد، در بیشتر افراد به صورت همیشگی نیست. اما با به وجود آمدن نشانه های آن، باید بیمار تحت درمان قرار گیرد. موارد زیر عوارضی هستند که این بیماری در پی خواهد داشت:
• آسیب رساندن به دریچه روشن چشم
• چپ شدن همیشگی چشم
• ایجاد دید دو نفره
• اختلال در عصب چشم و ضعیف شدن بینایی
• تغییرات ظاهری در چشم
البته درمان این بیماری هم عوارضی را به همراه دارد. در ادامه عوارض ناشی از درمان بیماری تیروئید چشمی را که به سبب استفاده از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن ایجاد می شود، توضیح داده خواهد شد:
• بینایی جدید مضاعف که در میان هر 100 بیمار 15 نفر به این عارضه مبتلا می شوند.
• از دست دادن بینایی که در هر هزار بیمار 1 نفر می تواند به این عارضه ابتلا یابد.
• دیگر عوارض نادر درمان، توسط جراح و پزشک متخصص به بیمار توضیح داده خواهد شد.

بیماری تیروئید چشمی چیست
بیماری تیروئید چشمی چیست

روش درمان بیماری تیروئید چشمی

اگر بیمار مراحل اولیه بیماری را طی می کند و هنوز تیروئید چشمی او گسترش نیافته باشد، پس دکتر از طریق قطره چشم مصنوعی، ژل ها و لوبریکنت های روغنی می تواند درمان بیمار را انجام دهد. اگر پس از 6 تا 12 ماه عارضه بهتر نشد و افزایش یافت پس درمان های استروئیدی برای بیمار تجویز می شود. این داروها به شکل خوراکی یا وریدی تجویز خواهند شد.
در صورتی که شدت بیماری بسیار زیاد باشد برای این که درمان موثرتر شود از درمان تلفیقی کمک می گیرند. در این شرایط بیمار به جز استروئید باید از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و رادیو تراپی هم استفاده کند. بعضی از افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند دوبینی دائمی یا تغییر ظاهری چشم ها در آن ها دیده خواهد شد. پس از این که التهاب چشم مورد کنترل قرار گرفت، باید جراحی های ترمیمی انجام شود.

مراجعه به پزشک
همان طور که در توضیحات ارائه شده بیان کردیم بیماری تیروئید چشمی اگر به موقع مداوا نشود می تواند عوارض بسیار بدی را روی فرد بیمار باقی بگذارد. اگر شما یا دیگر اعضای خانواده دارای علائمی که در این مقاله عنوان کردیم هستید، می توانید به دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک، مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم جراحی زیبایی چشم و پلک تنها در جراحی بلفاروپلاستی خلاصه نمی شود. برخی از افرادی که علاقه زیادی به افزایش

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم امروزه تزریق بوتاکس نقش مهمی در حوزه های زیبایی و درمانی ایفا می کند. یکی از مهم ترین کاربردهای بوتاکس، افزایش

هزینه بوتاکس چانه

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »