خشکی چشم و انواع روش های درمان آن

خشکی چشم و انواع روش های درمان آن

فهرست مطالب

خشکی چشم یک بیماری چشمی شایع و دردناک است که به دلیل نبود رطوبت در چشم ایجاد می‌شود. این بیماری معمولاً در بین افرادی که با دستگاه‌های دیجیتالی مانند لب تاپ، کامپیوتر، تلفن همراه و… همراه دارند، شایع‌تر است. این افراد دائماً به دستگاه‌های دیجیتالی خیره هستند و نسبت به سایر افراد کمتر پلک می‌زنند. اگرچه ممکن است خشک شدن چشم‌ها درد چندانی نداشته باشد اما به‌مرورزمان باعث آسیب‌دیدگی لایه‌های چشم می‌شود. بر همین اساس بر آن شدیم تا در این مطلب به بررسی خشکی چشم و انواع روش‌های درمان آن بپردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

منظور از خشکی چشم چیست؟

خشکی چشم (DRY EYE SYNDROME) از انواع بیماری‌های چشمی است که در آن چشم‌ها توانایی تولید اشک را از دست می‌دهند. بیماری خشکی چشم معمولاً با نام التهاب قرنیه و ملتحمه شناخته می‌شود. این عارضه باعث می‌شود که چشم‌ها از رطوبت مناسبی برخوردار نباشند و دچار خشکی شوند. خشک شدن چشم‌ها باعث بروز علائم ناراحت کننده و دردناک در فرد می‌شود. به طوری که فرد در هنگام استفاده از لب تاپ، دوچرخه سواری، تلفن همراه و…سوزش و درد شدیدی را احساس می‌کند.

خشکی چشم و انواع روش های درمان آن
خشکی چشم و انواع روش های درمان آن

چه عواملی باعث بروز بیماری خشکی چشم می شوند؟

عواملی متعددی هستند که به‌مرورزمان با کاهش رطوبت چشم باعث خشکی چشم می‌شوند. این عوامل با توجه به سبک زندگی افراد متفاوت است. عواملی که باعث بروز بیماری التهاب قرنیه و ملتحمه می‌شوند عبارت است از:

استفاده از دستگاه های دیجیتال

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث خشک شدن چشم‌ها می‌شود، استفاده طولانی مدت از دستگاه‌های دیجیتالی مانند تلفن همراه، لب تاپ، کامپیوتر، تلویزیون و… است. بسیاری از افراد در هنگام استفاده از این دستگاه‌ها پلک نمی‌زنند. پلک نزدن عاملی است که باعث کاهش رطوبت چشم‌ها و در نتیجه بروز این بیماری می‌شود. بسیاری از افراد شاغلی که با دستگاه دیجیتالی سروکار دارند از این بیماری رنج می‌برند.

بالا بودن میزان تبخیر اشک

در مواردی ممکن است اشک چشم بعد از تولید بلافاصله تبخیر شود. این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که فرد در محیط‌های مختلفی در معرض گرما، گردوغبار، دود و… قرار بگیرد. افرادی که در محیط‌های کویری و گرم زندگی می‌کنند بیشتر از سایر افراد از این عارضه رنج می‌برند.

افزایش سن

سن عامل دیگری که است که باعث خشکی چشم می‌شود. با افزایش سن، توانایی تولید اشک در چشم‌ها به شدت کاهش پیدا می‌کند. این اتفاق باعث می‌شود که میزان رطوبت در چشم کاهش پیدا کند و فرد دچار بیماری التهاب قرنیه و ملتحمه شود.

 

خشکی چشم با چه علائمی همراه است؟

علائم خشک شدن چشم‌ها در هر فرد متفاوت است. شدت بیماری خشکی چشم و کارهای روزانه تعیین کننده نوع علائم این بیماری هستند. علائم بیماری التهاب قرنیه و ملتحمه عبارت است از:

  • سوزش و خارش شدید در چشم
  • قرمزی چشم
  • حساسیت شدید چشم‌ها به نور طبیعی و مصنوعی
  • خستگی چشم
  • تاری دید
  • احساس درد در ناحیه چشم و اطراف آن
  • تولید مخاط در اطراف چشم

 

چه راه هایی برای درمان خشکی چشم وجود دارد؟

خوشبختانه امروزه روش‌های متعددی برای درمان بیماری التهاب قرنیه و ملتحمه وجود دارد. بهترین راه برای درمان بیماری خشک شدن چشم، مراجعه به یک چشم پزشک است. چشم پزشک ابتدا از طریق انجام تست‌های مختلف میزان خشک شدن چشم را بررسی می‌کند. سپس با توجه به شرایط بیمار و میزان خشکی از روش‌های مختلفی برای درمان بیماری چشمی اقدام می‌کند. روش‌های درمان بیماری خشک شدن چشم عبارت است از:

تجویز دارو توسط پزشک

اولین راه برای درمان بیماری التهاب قرنیه و ملتحمه، تجویز دارو توسط پزشک است. پزشک متخصص ابتدا علت کاهش اشک را مورد بررسی قرار می‌دهد. برای مثال برخی از افراد به دلیل استفاده از برخی از داروها دچار خشکی چشم می‌شوند. ممکن است فرد به دلیل التهاب پلک توانایی تولید اشک را نداشته باشد. پزشک متخصص بعد از تشخیص علت این بیماری از داروها و قطره‌های مختلف مانند قطره چشمی تشکیل شده از خون فرد، داروی محرک اشک، اشک مصنوعی، قطره چشمی مخصوص کاهش التهاب و تورم و… برای درمان استفاده می‌کنند.

بستن مجاری اشک

در مواردی ممکن است اشک چشم بلافاصله بعد از تولید محو شود. در چنین شرایطی پزشک متخصص برای درمان، اقدام به بستن مجاری اشک می‌کند. این کار از محو شدن سریع اشک پس از تولید جلوگیری می‌کند. در بیشتر موارد برای بستن مجاری اشک از ابزارهای سیلیکونی استفاده می‌کنند.

تغییر سبک زندگی

بهترین راه برای درمان بیماری التهاب قرنیه و ملتحمه یا خشک شدن چشم، تغییر سبک زندگی است. تقریباً درصد بالایی از افراد با تغییر سبک زندگی خود می‌توانند به درمان و کاهش علائم این بیماری بپردازند. در واقع می‌توان با کاهش مدت زمان استفاده از دستگاه‌های دیجیتال، استفاده از عینک‌های آفتابی، قرار نگرفتن در معرض خورشید، استفاده از غذاهای مقوی حاوی ویتامین A، پلک زدن مداوم و… به درمان بیماری پرداخت.

خشکی چشم و انواع روش های درمان آن
خشکی چشم و انواع روش های درمان آن

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی بیماری خشکی چشم و روش‌های درمان آن پرداختیم. این بیماری در صورت درمان نشدن باعث آسیب قرنیه و لایه‌های مختلف چشم می‌شود؛ بنابراین بهتر است با مراجعه به چشم پزشک، مصرف دارو و تغییر سبک زندگی برای درمان این بیماری اقدام شود. دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک از راه‌ها مختلفی برای درمان مشکلات چشمی استفاده می‌کند. شما می‌توانید با مراجعه به مطب دکتر عباس نیا برای درمان بیماری خشکی چشم اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین بلفاروپلاستی پلک پایین یکی از جراحی های زیبایی محبوب است که با هدف بهبود ظاهر پلک های پایینی و رفع پف

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو انتخاب بهترین دکتر برای لیفت ابرو یکی از مهم ترین تصمیماتی است که در مسیر زیبایی و جوان سازی چهره می

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »