درمان تنگی مردمک چشم

درمان تنگی مردمک چشم

فهرست مطالب

درمان تنگی مردمک چشم

با تغییر میزان نور محیط، مردمک چشم به طور خودکار تنگ یا گشاد می شود تا از چشم در برابر ورود نور بیش از حد محافظت کند. اما گاهی اوقات مردمک چشم دچار تنگی شده و توانایی تغییر حالت در مواجهه با نور را ندارد. در چنین حالتی فرد به بیماری تنگی مردمک چشم یا میوزیس مبتلا شده است و می بایست هر چه سریع تر نسبت به درمان آن اقدام کند. در این مقاله قصد داریم پیرامون درمان تنگی مردمک چشم بررسی کنیم.

تنگی مردمک چشم چیست؟

زمانی که یک فرد عادی در محیط کم نور قرار می گیرد مردمک چشم او گشاد شده و زمانی که در فضای باز و نور شدید قرار بگیرد مردمک چشم هایش منقبض می شوند تا مقدار نور وارد شده به چشم را کنترل کنند. در مقابل فردی که به تنگی مردمک چشم یا میوزیس مبتلا است، همواره مردمکی تنگ و منقبض دارد و حتی در تاریکی مطلق نیز مردمک چشم های او گشاد نمی شوند. به همین دلیل بینایی این افراد در تاریکی به شدت کاهش می یابد.
این بیماری چشمی علل متعددی دارد و ممکن است برای افرادی در سنین مختلف اتفاق بیافتد. معمولاً تنگی مردمک چشم می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای و خطر جدی برای سلامت فرد باشد؛ به همین دلیل توصیه می شود چنانچه بدون هیچ دلیلی دچار تنگ شدن مردمک چشم ها هستید، در اولین فرصت به چشم پزشک مراجعه کنید.

درمان تنگی مردمک چشم
درمان تنگی مردمک چشم

دلایل تنگی مردمک چشم( میوزیس)

دلایل مختلفی از جمله مصرف برخی داروها یا شرایط خاص پزشکی می توانند منجر به بروز تنگی مردمک چشم (میوزیس) شوند. در مطالب زیر توضیحات مختصری در مورد علل تنگی مردمک چشم ارائه شده است:

  • داروهای فشار خون بالا

مصرف داروهای فشار خون بالا از جمله تتراهیدروزولین و کلونیدین موجب تنگ شدن مردمک چشم می شوند، بنابراین نباید آن ها را به طور خودسرانه استفاده کرد. علاوه بر این چنانچه بیماری تحت نظر پزشک از این نوع داروها استفاده می کند، در صورتی که با علائم تنگی مردمک چشم مواجه شد بهتر است با پزشک خود مشورت نموده و در صورت لزوم داروهای خود را تغییر دهد.

  •  داروهای مخدر

برخی از داروها که به عنوان مسکن بعد از عمل جراحی یا دردهای شدید تجویز می شوند، حاوی مواد افیونی بوده و در صورت استفاده بیش از مقدار تجویز شده موجب اعتیاد فرد می شوند. مصرف این داروها سبب تنگی مردمک چشم شده و عوارض دیگری مثل کبود شدن رنگ ناخن، تنفس غیرطبیعی، کند شدن ضربان قلب و رنگ پریدگی چهره را نیز به دنبال دارند. اوردوز یا مصرف بیش از حد مجاز این داروها بسیار خطرناک و کشنده بوده و فردی که دچار علائم اوردوز شده است، باید سریعاً تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرد. برخی از داروهای اعتیادآور افیونی عبارتند از:
• متادون
• مورفین
• کدئین
• هیدروکودون
• اکسی کدون

  •  سندرم هورنر

سندروم هورنر نوعی بیماری نادر است که به عنوان نشانه آسیب جدی در گردن یا بالاتنه شناخته می شود و فردی که علائم این بیماری را دارد باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کند. تنگی مردمک یکی از علائم مهم سندرم هورنر است و نشانه های دیگری از قبیل پتوز و ناتوانی در تعریق یک طرف صورت نیز می تواند حاکی از ابتلا به این سندرم باشد.

  •  التهاب چشم ( اوتیت)

التهاب چشم لایه میانی چشم و عنبیه را درگیر می کند و می تواند سبب تنگ شدن مردمک چشم شود. این بیماری معمولاً در افراد میانسال و جوانان رایج است و علائمی نظیر تاری دید، خشکی چشم، حساسیت به نور و درد چشم را به همراه دارد. التهاب چشم می تواند همزمان با بیماری های روماتیسمی، بیماری های عفونی، مشکلات دستگاه گوارش و بیماری های ریوی اتفاق بیافتد. التهاب چشم ممکن است در یکی ازچشم ها یا هر دو چشم رخ داده و منجر به تنگی مردمک شود.

  •  ضربه به سر

آسیب به سر یا وارد شدن ضربه شدید به سر از جمله عوامل تنگی مردمک چشم است که امکان دارد نشانه مشکلات داخلی جدی در ناحیه سر باشد. به همین دلیل اگر فردی مدت هاست از تنگی مردمک چشم رنج می برد باید هر چه سریع تر به چشم پزشک متخصص مراجعه کرده و علت را جویا شود تا درصورت وجود احتمال آسیب سر به پزشک ارجاع داده شود.

  •  اعتیاد به هروئین

هروئین ماده ای افیونی و اعتیادآور بوده و سبب کند شدن عملکرد بدن می شود و فرد را به خواب فرو می برد. یکی از نشانه های مصرف هروئین، تنگ شدن مردمک چشم است. این ماده مخدر عوارض دیگری مثل کاهش وزن، خارش، قرمزی چشم ها، پارانویا، لکنت و خواب آلودگی غیرطبیعی نیز دارد.

درمان تنگی مردمک چشم
درمان تنگی مردمک چشم

درمان تنگی مردمک چشم

مهم ترین گام برای انتخاب بهترین راه درمان تنگی مردمک چشم این است که چشم پزشک با انجام معاینات و پرسیدن سوال هایی از بیمار، دلیل بیماری را تشخیص دهد. پس از آن اگر تنگی مردمک به خاطر مصرف داروهای مخدر بوده باشد، معمولاً تلاش می شود تا به کمک نالوکسان یا اعزام فرد به مرکز ترک اعتیاد وابستگی به داروهای اعتیادآور را از بین ببرند. همچنین اگر تنگی مردمک چشم ناشی از ضربه به سر باشد بیمار سریعاً به اورژانس ارجاع داده می شود تا مراقبت های پزشکی لازم برای او انجام بگیرد. گاهی نیز ممکن است التهاب چشم عامل اصلی تنگی مردمک باشد که در این حالت پزشک متخصص بیماری های چشمی، قطره های گشاد کننده مردمک و کاهش دهنده التهاب را برای فرد تجویز می کند.

مراجعه به پزشک
همان طور که اشاره شد تنگی مردمک چشم همواره ممکن است یکی از نشانه های احتمالی مشکل جدی در سلامت فرد و آسیب های داخلی باشد. بنابراین بهتر است با اطلاع از تنگی یکی از مردمک ها یا مردمک هر دو چشم، به سرعت نزد چشم پزشک متخصص رفته و نسبت به درمان اقدام کنید. برای این کار می توانید با مطب دکتر احسان عباس نیا، متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک تماس گرفته و وقت معاینه دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین بلفاروپلاستی پلک پایین یکی از جراحی های زیبایی محبوب است که با هدف بهبود ظاهر پلک های پایینی و رفع پف

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو انتخاب بهترین دکتر برای لیفت ابرو یکی از مهم ترین تصمیماتی است که در مسیر زیبایی و جوان سازی چهره می

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »