درمان سندروم چشمان خسته

درمان سندروم چشمان خسته

فهرست مطالب

روش های رایج درمان سندروم چشمان خسته

سندروم چشمان خسته یکی از انواع بیماری های چشمی است که امروزه با توجه به پیشرفت بیماری کرونا و قرنطینه های مداوم شدت پیدا کرده است. این بیماری به دلیل عادات نامناسب و سبک زندگی نادرست ایجاد می شود. سندروم چشمان خسته در دراز مدت زمینه بروز انواع بیماری های چشمی و عیوب انکساری چشم را فراهم می کند. به همین دلیل باید با مشورت یک چشم پزشک برای درمان این بیماری اقدام کرد. در صورتی که شدت علائم بیماری سندروم خستگی چشم شدید نباشد می توان با رعایت برخی از نکات برای درمان آن در منزل اقدام کرد. در این مطلب به بررسی روش های رایج درمان سندروم چشمان خسته می پردازیم. در ادامه مطالب با همراه باشید.

سندروم چشمان خسته چیست و چه عواملی باعث بروز این عارضه در چشم می شود؟

سندروم چشمان خسته یکی از انواع عارضه های چشمی است که در آن فرد با علائمی چون پف اطراف چشم، درد چشم، سوزش، خارش، قرمزی، التهاب، نور حراسی، تاری دید، نداشتن تمرکز کافی و علائم دیگر همراه است. در بیشتر موارد استفاده مداوم از دستگاه های دیجیتالی مانند تلفن همراه، لب تاپ، تلوزیون، کم خوابی، استفاده از تلفن همراه در شب، مطالعه زیاد، گریه، رانندگی طولانی مدت، قرار گرفتن در مکان های پر نور و… باعث بروز این بیماری می شوند.

درمان سندروم چشمان خسته
درمان سندروم چشمان خسته

سندروم چشمان خسته از چه راه هایی قابل درمان است؟

سندروم چشمان خسته از راه های مختلفی قابل درمان است. در بسیاری از موارد می توان با کنار گذاشتن عادات نامناسب این عارضه را درمان کرد. در صورتی که میزان خستگی یا آسیب چشم شدید باشد باید از یک چشم پزشک برای درمان کمک گرفته شود. راه های درمان خستگی چشم عبارتند از:
استفاده از عینک های ضد رفلکس
استفاده از عینک های ضد رفلکس یکی از راه هایی است که باعث درمان سندروم خستگی چشم می شود. استفاده بیش از حد از تلفن همراه و لب تاپ باعث پیشرفت عارضه خستگی چشم می شود. دستگاه های دیجیتالی به دلیل داشتن اشعه مضر برای چشم ها باعث ضعیف شدن چشم می شوند. تحقیقات نشان می دهد که نور آبی حاصل از دستگاه های دیجیتالی باعث از بین بردن سلول های چشم می شود. به همین دلیل بهتر است هنگام استفاده از این دستگاه ها از عینک های ضد رفلکس استفاده شود. عینک های ضد رفلکس مانع از رسیدن نور مضر به چشم می شوند. همچنین بهتر است برای جلوگیری از خستگی چشم به هیچ عنوان از تلفن همراه در تاریکی استفاده نشود.
رعایت بهداشت چشم
برای داشتن چشمان سالم باید به بهداشت فردی و بهداشت چشم توجه شود. به طور کلی برای رعایت بهداشت چشم باید به نکات مهمی چون استفاده از شوینده مناسب برای چشم، استفاده از عینک آفتابی، پاک کردن محصولات آرایشی، استفاده از محصولات آرایشی با کیفیت، استراحت چشم ها هنگام استفاده از تلفن همراه و نکات دیگر توجه شود. در بسیاری از موارد استفاده طولانی مدت از لوازم آرایشی و نشستن آن با شوینده مناسب باعث خستگی چشم و بروز عفونت های چشمی می شود. همچنین استفاده از عینک آفتابی کمک می کند تا چشم در معرض نورهای مضر و شدید قرار نگیرد و دچار حساسیت نوری نشود.
خوابیدن به اندازه کافی
کم خوابی یکی از عواملی است که باعث پیشرفت بیماری سندروم چشمان خسته می شود. خوابیدن یکی از راه هایی است که باعث استراحت چشم و پلک می شود. نداشتن خواب کافی به مروز زمان باعث خستگی شدید چشم و ضعیف شدن عضلات پلک می شود. به همین دلیل بهتر است برای جلوگیری از خستگی شدید چشم روزانه بین 6 تا 8 ساعت زمان برای خواب اختصاص داده شود. خوابیدن راهکاری است که باعث کاهش فشار چشم در طول روز می شود.
استراحت بین کار و مطالعه
افراد شاغل و کسانی که روزانه زمان زیادی را به مطالعه اختصاص می دهند بیشتر از سایر افراد در معرض سندروم خستگی چشم قرار دارند. به همین دلیل این افراد باید بین مطالعه و انجام کارهای روزانه خود چشمان خود را استراحت دهند. بهتر است برای درمان خستگی چشم از قانون 20.20 استفاده شود. در قانون 20.20 بعد از هر 20 دقیقه کار باید 20 ثانیه چشم ها استراحت داده شود. این کار باعث می شود تا چشم ها استراحت بیشتری داشته باشند و فشار کمتری به عضلات وارد شود. پیروی از قانون 20.20 علاوه بر درمان خستگی چشم باعث جلوگیری از خشکی چشم می شود. در بیماری خشکی چشم بسیاری از مردم به دلیل پلک نزدن رطوبت چشمان خود را ز دست می دهند.
رانندگی نکردن در شب
کسانی که از عارضه سندروم چشمان خسته رنج می برند باید از رانندگی در شب پرهیز کنند. رانندگی در شب باعث برخورد نور چراغ ماشین های روبه رو به چشم می شود. این اتفاق باعث می شود که چشم ها در برابر نور حساس شوند و از مشکلاتی چون سیاهی چشم، تاری دید و مشکلات دیگر رنج ببرند. بنابراین بهتر است رانندگی در شب به طور کامل کنار گذاشته شود. البته استفاده از عینک های مخصوص شب حین رانندگی کمک زیادی به جلوگیری از آسیب چشم می کند.

درمان سندروم چشمان خسته
درمان سندروم چشمان خسته

سخن پایانی
در این مطلب به معرفی روش های رایج درمان سندرم چشمان خسته پرداختیم. سندروم چشمان خسته در صورت درمان به موقع باعث آسیب چشم نمی شود. اما پیشرفت این بیماری باعث بروز مشکلاتی دیگری چون پیرچشمی، خشکی چشم، ابتلا به بیماری دوربینی و نزدیک بینی و… می شود. بنابراین بهتر است در صورت داشتن علائم سندروم خستگی چشم به پزشک متخصص چشم مراجعه شود.
دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک یکی از پزشکان حاذق در زمینه درمان انواع بیماری های چشمی از طریق روش های جراحی، غیر جراحی و لیزر است. دکتر عباس نیا با توجه به شرایط بیماری بهترین راه حل را برای درمان بیماری های چشمی انتخاب می کند. شما می توانید با مراجعه حضوری به مطب دکتر عباس نیا برای درمان مشکلاتی چون دوربینی، نزدیک بینی، آستگماتیسم، آب مروارید، آب سیاه و… اقدام کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین بلفاروپلاستی پلک پایین یکی از جراحی های زیبایی محبوب است که با هدف بهبود ظاهر پلک های پایینی و رفع پف

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو انتخاب بهترین دکتر برای لیفت ابرو یکی از مهم ترین تصمیماتی است که در مسیر زیبایی و جوان سازی چهره می

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »