چه زمانی باید به چشم پزشک مراجعه کنیم؟

چه زمانی باید به چشم پزشک مراجعه کنیم؟

فهرست مطالب

مراجعه به چشم پزشک یکی از راه‌هایی است که باعث حفظ سلامت چشم می‌شود. چشم‌ها یکی از عضوهای حساس صورت به شمار می‌روند که در معرض آسیب‌های بسیاری قرار دارند. عواملی چون نداشتن رژیم غذایی مناسب، ژنتیک، استفاده از دستگاه‌های دیجیتالی، افزایش سن، عوامل خارجی و… باعث بروز آسیب و بیماری‌های چشمی می‌شوند. چشم‌ها علاوه بر اینکه در بینایی انسان نقش دارند، نشان دهنده بسیاری از بیماری‌ها در بدن فرد هستند. بسیاری از پزشکان از طریق معاینه چشم به بررسی وضعیت سلامت بیمار می‌پردازند. به همین دلیل باید از این عضو حساس به درستی مراقبت شود. بهترین راه برای مراقبت از چشم معاینه توسط چشم پزشک است. به همین دلیل در این محتوا به توضیح اینکه چه زمانی باید به چشم پزشک مراجعه شود، می‌پردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

معاینه چشم در یک فاصله زمانی مشخص

بهترین زمان برای مراجعه به چشم پزشک قبل از بروز بیماری‌ها و آسیب‌های چشمی است. هر فرد باید از سنین کودکی تا بزرگ‌سالی در طی فاصله زمانی مشخص به چشم پزشک مراجعه کند. معاینه چشم توسط چشم پزشک کمک می‌کند تا فرد از وضعیت سلامت چشم خودآگاه شود و از بروز بیماری‌های چشمی پیشگیری کند. کودکان زیر 7 سال و افراد بالای 38 سال بیشتر از سایر افراد باید به چشم پزشک مراجعه کنند. نتایج نشان می‌دهد که افرادی بالای 38 سال به دلیل افزایش سن بیشتر از سایر افراد در معرض آسیب‌های چشمی قرار دارند. بسیاری از بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید، آب سیاه، پیر چشمی و… بعد از سنین 38 تا 40 سالگی ایجاد می‌شوند؛ بنابراین بهتر است افراد بالای 40 سال هر سه سال یک بار و افرادی بالای 50 سال هر دو سال یک بار به چشم پزشک مراجعه کنند. البته افرادی بالای سن 65 سالگی هستند باید به طور منظم هر سال به چشم پزشک مراجعه کنند.

 

مراجعه به چشم پزشک هنگام تاری چشم و اختلال در بینایی

هر فردی ممکن است به دلیل عیوب انکساری چشم، آب مروارید، آب سیاه یا انواع بیماری‌های چشمی دیگر دچار ضعف در بینایی و تاری دید شود. در این زمان بهتر است هر چه زودتر به چشم پزشک مراجعه شود. چشم پزشک از طریق معاینه وضعیت چشم را بررسی می‌کند و در صورت وجود بیماری برای درمان آن اقدام می‌کند. درمان به موقع از پیشرفت بیماری جلوگیری می‌کند و مانع از آسیب‌دیدگی بیشتر چشم می‌شود. همچنین برخی از اختلالات بینایی نشان دهنده بیماری خاص در بدن هستند که بعد از معاینه تشخیص داده می‌شوند. برای مثال افرادی که از بیماری دیابت رنج می‌برند با تاری دید مواجه می‌شوند. تشخیص به موقع توسط چشم پزشک حتی از بروز بیماری‌های دیگر نیز جلوگیری می‌کند.

چه زمانی باید به چشم پزشک مراجعه کنیم؟
چه زمانی باید به چشم پزشک مراجعه کنیم؟

مراجعه به چشم پزشک هنگام بروز عفونت و حساسیت های چشمی

چشم‌ها در معرض آلودگی‌های بسیاری قرار دارند. دست‌های آلوده، گردوغبار، آب آلوده و… از عواملی هستند که باعث بروز عفونت‌های چشمی و بروز درد در این ناحیه می‌شوند. عفونت چشم و حساسیت‌های چشمی باعث بروز درد، قرمزی، تورم، خارش، سوزش، ریز اشک و علائم دیگر در چشم می‌شوند. این علائم در صورت درمان نشدن ممکن است باعث آسیب بخش‌های داخلی چشم و آسیب قرنیه یا لایه‌های چشم شوند. به همین دلیل بهتر است در صورت بروز عفونت و حساسیت‌های چشمی به متخصص چشم مراجعه شود. عواملی مانند گرده افشانی گیاهان، پشم حیوانات خانگی، لنزهای تماسی، داروها و… باعث بروز حساسیت‌های چشمی می‌شوند. این نوع حساسیت‌ها قابل درمان هستند و توسط داروها و راهکارهایی که توسط چشم پزشک داده می‌شود درمان می‌شوند.

 

مراجعه به چشم پزشک هنگام بروز عیوب انکساری چشم و تنبلی چشم

عیوب انکساری چشم یکی از عواملی هستند که باعث اختلال در بینایی می‌شوند. نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم چند نمونه از عیوب انکساری چشم هستند که ممکن است از سنین کم باعث آسیب چشم و اختلال در عملکرد چشم شوند. به همین دلیل بهتر است تمام افراد از سنین کم تحت نظر چشم پزشک قرار بگیرند تا در صورت بروز عیوب انکساری چشم یا تنبلی چشم درمان شوند. عیوب انکساری چشم از طریق جراحی لیزر، عینک، لنزهای تماسی و… قابل درمان هستند. تشخیص به موقع و درمان زود هنگام آن از پیشرفت این عیوب جلوگیری می‌کند و مانع از آسیب‌های بیشتر می‌شود.

چه زمانی باید به چشم پزشک مراجعه کنیم؟
چه زمانی باید به چشم پزشک مراجعه کنیم؟

مراجعه به چشم پزشک هنگام افتادگی و پف پلک

پلک ها به‌عنوان یک محافظ نقش محافظت از چشم‌ها را بر عهده دارند. تغییر در فرم پلک عملکرد چشم را تحت تأثیر قرار می دهد. پفک پلک یا افتادگی پلک از عواملی هستند که باعث اختلال در بینایی می‌شوند. به همین دلیل بهتر است در هنگام بروز این عارضه‌ها به چشم پزشک مراجعه شود. چشم پزشک از طریق جراحی لیزر به درمان افتادگی و پف پلک می‌پردازد. افراد بالای سن 40 سال به دلیل افزایش سن و کاهش حجم عضلات بیشتر از دیگران در معرض این عارضه قرار دارند و باید برای درمان به متخصص چشم مراجعه کنند.

 

سخن پایانی

در این محتوا به توضیح اینکه چه زمانی باید به چشم پزشک مراجعه کنیم، پرداختیم. بیماری‌های چشمی در صورت درمان نشدن باعث آسیب چشم و اختلال در بینایی می‌شوند. به همین دلیل بهتر است در صورت بروز درد یا مشکلات چشمی مانند آب مروارید، آب سیاه، عفونت، عیوب انکساری و… هر چه سریع تر به پزشک متخصص چشم مراجعه شود. پزشک متخصص چشم بعد از معاینه و تشخیص بیماری از روش‌های جراحی و غیر جراحی برای درمان آسیب‌های چشم اقدام می‌کند. کسانی که در ناحیه چشم احساس درد می‌کنند، می‌توانند برای درمان به مطب دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم جراحی زیبایی چشم و پلک تنها در جراحی بلفاروپلاستی خلاصه نمی شود. برخی از افرادی که علاقه زیادی به افزایش

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم امروزه تزریق بوتاکس نقش مهمی در حوزه های زیبایی و درمانی ایفا می کند. یکی از مهم ترین کاربردهای بوتاکس، افزایش

هزینه بوتاکس چانه

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالب مرتبط

اختلالات چشمی
افتادگی پلک (پتوز)
Avatar

اختلالات چشمی

اختلالات چشمی که ممکن است خطرناک باشد اختلالات چشمی یکی از عواملی هستند که به مرور زمان باعث آسیب به چشم و بینایی انسان می

مطالعه مقاله »