شایع ترین دلایل کم بینایی چشم

شایع ترین دلایل کم بینایی چشم

فهرست مطالب

شایع ترین دلایل کم بینایی چشم

کم بینایی به افت کیفیت دید و بروز اختلالاتی در بخش های مختلف چشم گفته می شود که غالباً در افراد مسن بالای 60 سال رخ می دهد. این بیماری با ضعیف بودن چشم ها تفاوت دارد و بر خلاف چشمان ضعیف که با عینک، لنز یا عمل جراحی می توان آن ها را بهبود بخشید، در مشکل کم بینایی، استفاده از هیچگونه روش درمانی منجر به درمان صد در صدی کم بینایی نمی شود. با توجه به این مسئله اهمیت آگاهی از شایع ترین دلایل کم بینایی چشم مشخص می شود و باید کوشید تا با رعایت توصیه های مراقبتی، از ابتلا به کم بینایی پیشگیری کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی شایع ترین دلایل کم بینایی چشم بپردازیم.

کم بینایی چشم چیست؟

با افزایش سن کیفیت دید افراد کاهش پیدا می کند و بینایی آن ها ضعیف تر می شود. کم بینایی یکی از مشکلات بینایی است که عده بسیاری به دلیل کهولت سن و عوامل دیگر به آن دچار می شوند. کم بینایی همان طور که از نامش مشخص است، دید فرد را ضعیف می کند و انجام کارهای روزمره مثل مطالعه کردن، تماشای تلویزیون، تشخیص چهره افراد و… را برای او دشوار می سازد. کم بینایی یا Low Vision معمولاً با روش های رایج مثل عینک، لنزهای تماسی، جراحی و داروها بهبود پیدا نمی کند و این موارد تنها ممکن است شدت بیماری را کاهش دهند.

علائم کم بینایی چشم

کم بینایی علائم متعددی دارد که با مشاهده هر یک از آنها بهتر است سریعاً به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید. توجه داشته باشید که هرچه زودتر مشکل کم بینایی شما تشخیص داده شود، احتمال درمان موفقیت آمیز و جلوگیری از پیشرفت بیماری بیشتر خواهد بود. مهم ترین علائم بینایی چشم به شرح زیر است:
• اختلال در دید رنگ: افرادی که این اختلال را تجربه می کنند قادر به تشخیص دادن رنگ ها از جمله رنگ های اصلی ( آبی، قرمز و زرد) از یکدیگر نیستند و همه چیز را تقریباً بی رنگ و کدر می بینند.
• مشکل در درک عمق: بیمارانی که به دلیل مشکل کم بینایی، قدرت درک عمق خود را از دست می دهند نمی توانند فاصله اجسام از یکدیگر را تخمین بزنند.
• مشکل در دید نزدیک: در این حالت فرد برای اینکه بتواند متن های روی صفحه موبایل، روزنامه یا کتاب را بخواند، آن را از چشم خود دور می کند تا بهتر ببیند.
• از دست دادن حساسیت کنتراست: از جمله ترین رایج ترین علائم کم بینایی در افراد مسن این است که قادر به تشخیص چهره دیگران و درک لبه های اشیا به ویژه در فضای تاریک و مه آلود نیستند و همه اشیا را تقریباً مسطح و یکدست می بینند.
• مشکل در دید دور: با ابتلا به کم بینایی، فرد قادر به تشخیص نوشته ها و تصاویری که در فاصله دوری قرار دارند نیست. به عنوان مثال چنین فردی در خواندن تابلوهای خیابان، تخته کلاس و تلویزیون مشکل دارد و مدام چشم های خود را ریز می کند تا تصاویر واضح شوند.

شایع ترین دلایل کم بینایی چشم
شایع ترین دلایل کم بینایی چشم

دلایل کم بینایی چشم

در ابتلای فرد به کم بینایی، عوامل بسیاری موثر هستند و بر کیفیت دید شخص تاثیر می گذراند. این بیماری می تواند شخص را در انجام فعالیت های روزمره خود دچار مشکل کند و منجر به کاهش اعتماد به نفس یا افسردگی شود. بنابراین با اطلاع از دلایل ابتلا به کم بینایی چشم، افراد می توانند با تغییر سبک زندگی خود و پرهیز از برخی فعالیت ها احتمال مبتلا شدن به کم بینایی در سنین بالا را کاهش دهند. از جمله شایع ترین دلایل کم بینایی چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. بیماری های چشمی مانند ماکولا
2. عوامل مادرزادی یا ارثی
3. دیابت
4. سکته مغزی
5. تنبلی چشم
6. آب مروارید
7. جداشدگی شبکیه
8. آب سیاه
9. رتینیت پیگمنتوزا

درمان کم بینایی چشم

کم بینایی چشم معمولاً به طور قطعی درمان نمی شود اما چنانچه فرد بلافاصله پس از مشاهده علائم کم بینایی به چشم پزشک مراجعه کند و معاینه شود، می تواند تا حد زیادی از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. با انجام توصیه های متخصص چشم پزشک و رعایت برخی توصیه های مراقبتی می توان دید باقی مانده چشم را حفظ و از آن استفاده کرد. با این حال پیشگیری از کم بینایی بسیار ساده تر از درمان آن است و توصیه می شود افراد با جدی گرفتن معاینات منظم چشمی، خود را از ریسک ابتلا به کم بینایی مصون بدارند.

پیشگیری از کم بینایی چشم

همان طور که گفته شد درمان موثر و قطعی برای کم بینایی چشم وجود ندارد و عاقلانه ترین کار این است که از ابتلا به آن پیشگیری کنیم. علاوه بر معاینات منظم چشمی، رعایت توصیه های پزشکی زیر در پیشگیری از کم بینایی چشم موثر خواهد بود:
1. زیاد استفاده نکردن از موبایل، لپ تاپ و وسایل هوشمند
2. مصرف غذاهای سالم با چربی و قند مناسب
3. استفاده از عینک آفتابی
4. پرهیز از مصرف دخانیات
5. ورزش چشم

وسایل مخصوص افراد کم بینا

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی ابزارهای بسیاری به وجود آمده اند که با استفاده از آن ها می توان بر اغلب مشکلات و ناتوانی های جسمی فائق آمد. از آنجا که کاهش دید و ابتلا به بیماری کم بینایی معمولاً سبب انزوا و گوشه گیری فرد بیمار می شود، وسایل کمکی خاصی برای این افراد تولید شده است که به آن ها کمک می کند بهتر ببینند. از جمله لوازم اپتیکی که برای افراد کم بینا مناسب هستند می توان به ذره بین ایستاده، عینک تلسکوپی و عینک آفتابی اشاره کرد. با استفاده از این وسایل فرد می تواند به راحتی به تماشای تلویزیون، مطالعه کتاب و روزنامه و کار کردن با موبایل و لپ تاپ بپردازد.

شایع ترین دلایل کم بینایی چشم
شایع ترین دلایل کم بینایی چشم

مراجعه به پزشک
مشکل کم بینایی از جمله بیماری های آزار دهنده ای است که فرد را از انجام ساده ترین امور روزمره خود باز می دارد و او را ناتوان می سازد. به همین دلیل توصیه می شود با مراجعه به دکتر عباس نیا، متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک به صورت منظم تحت معاینه قرار بگیرید و از سلامت چشم های خود اطمینان حاصل کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین بلفاروپلاستی پلک پایین یکی از جراحی های زیبایی محبوب است که با هدف بهبود ظاهر پلک های پایینی و رفع پف

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو انتخاب بهترین دکتر برای لیفت ابرو یکی از مهم ترین تصمیماتی است که در مسیر زیبایی و جوان سازی چهره می

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »