علل و علائم سکته عصب چشم

علل و علائم سکته عصب چشم

فهرست مطالب

علل و علائم سکته عصب چشم

ممکن است شما هم تا به حال شنیده باشید که فردی دچار سکته چشم شده است. سکته عصب چشم که به آن انسداد شریان شبکه نیز گفته می شود، عبارت است از حالتی که رگ های خونی منتهی به شبکیه، مسدود می شوند. سکته چشمی منجر به افت ناگهانی بینایی فرد می شود و در صورت درمان نشدن ممکن است بیمار بینایی خود را برای همیشه از دست بدهد. بنابراین شما می توانید با اطلاع از علل و علائم سکته عصب چشم، از ابتلا به این عارضه جلوگیری کنید و در حفظ سلامت چشم هایتان بکوشید. در این مقاله قصد داریم علل و علائم سکته عصب چشم را به طور کامل شرح دهیم.

سکته عصب بینایی چیست؟

در ساختار چشم تعداد زیادی رگ های خونی وجود دارد که از عصب بینایی خارج شده و به سمت شبکیه چشم می روند. در صورتی که این رگ های خونی بر اثر عواملی دچار گرفتگی و انسداد شوند، عمل خونرسانی به شبکیه با مشکل مواجه می شود. چنین اتفاقی اصطلاحاً سکته چشمی یا سکته عصب بینایی نام دارد. زمانی که فردی دچار سکته چشمی می شود شریان ها و رگ های شبکیه به درستی عمل نمی کنند. در واقع به دلیل وجود لخته خون یا باریک شدن رگ های خونی، شبکیه نمی تواند به میزان کافی خون تغذیه کند.

علل و علائم سکته عصب چشم
علل و علائم سکته عصب چشم

علائم سکته عصب چشم

سکته عصب چشم معمولاً با علائم خاصی همراه نیست و حتی ممکن است بیمار هیچ گونه دردی را هم احساس نکند. در واقع اگر شخص متوجه تغییر ناگهانی در بینایی و کاهش شدید بینایی در یک چشم شود، احتمال بروز سکته چشمی در او وجود دارد. این بیمار باید فوراً تحت نظر چشم پزشک متخصص مورد درمان قرار بگیرد. برخی دیگر از علائم سکته عصب چشم در ذیل بیان شده اند:
1. مگس پران چشم
2. از دست دادن دید محیطی
3. انحراف دید
4. وجود نقاط کور در قسمت هایی از میدان دید
5. تاری دید

علت سکته عصب چشم

عوامل زیادی می توانند منجر به وارد شدن آسیب به رگ های خونی شده و شبکیه چشم را از دریافت خون کافی محروم کنند. گاهی اوقات امکان دارد فردی که به تازگی تجربه سکته مغزی داشته است، با کاهش ناگهانی بینایی مواجه گردد. بنابراین می توان گفت در چنین مواردی تغییر در جریان خونرسانی به مغز، موجب آسیب به بینایی فرد شده است و باید توسط پزشک معالجه شود. در ضمن خوب است بدانید که طبق تحقیقات صورت گرفته، احتمال بروز سکته عصب بینایی در افراد بالای 60 سال بیش از سایر افراد وجود دارد.
علاوه بر این ابتلا به برخی از بیماری های زمینه ای نیز به عنوان عواملی برای افزایش خطر سکته چشمی شناخته می شوند. نام بعضی از بیماری هایی که افراد را در معرض ابتلا به سکته عصب بینایی قرار می دهند، در ادامه ذکر شده است:
1. فشار خون بالا
2. سابقه حمله قلبی
3. دیابت
4. گلوکوم ( آب سیاه)
5. تجمع پلاک در شریان ها
6. کلسترول بالا
7. بیماری عروق کرونر قلب

درمان سکته عصب چشم

ساده ترین راه برای درمان سکته چشم این است که از داروهای برطرف کننده لخته خون استفاده شود. همچنین گشاد کردن شریان های شبکیه می تواند راه حل مناسبی برای جریان یافتن مجدد خون در رگ های شبکیه باشد. چنانچه سکته عصب چشم ناشی از ابتلای فرد به بیماری های زمینه ای باشد، اولین گام برای درمان این است که بیماری با داروهای تجویز شده توسط پزشک کنترل شود. از دیگر شیوه های درمانی برای بهبود سکته عصب چشم می توان به حذف مایع چشم، ماساژ تخصصی چشم، جراحی لیزر و قطره های چشمی اشاره کرد.

تشخیص سکته عصب چشم

چشم پزشک متخصص برای تشخیص سکته عصب بینایی از فرد سوالاتی در رابطه با سابقه بیماری های قلبی-عروقی می پرسد. سپس چشم های بیمار توسط دستگاه های پیشرفته معاینه می شوند. در نهایت پزشک متخصص چشم با جمع آوری این اطلاعات تصمیم می گیرد که بهترین شیوه درمان برای بیمار چیست. در صورت مشاهده علائم سکته چشمی بهتر است هر چه سریع تر پزشک خود را در جریان بگذارید. اطلاعاتی که شما به پزشک می دهید به او در تشخیص دقیق تر و استفاده از شیوه های درمانی مطلوب تر کمک می کند.

پیشگیری از سکته عصب چشم

بسیاری از عواملی که سبب سکته عصب بینایی می شوند جزو مواردی هستند که می توان با تغییر سبک زندگی آن ها را کنترل کرد. رفتارهایی از جمله سیگار کشیدن، مصرف مواد قندی زیاد و نداشتن تحرک به مرور زمان منجر به گرفتگی رگ های خونی شده و فرد را در معرض خطر سکته چشمی قرار می دهند. بنابراین توصیه می شود با رعایت راهکارهای مراقبتی زیر، از بروز این مشکل جلوگیری کنید:
• انجام تمرینات ورزشی منظم: ورزش کردن روزانه به مدت حداقل 30 دقیقه نقش به سزایی در سلامت قلب و عروق دارد. این کار ریسک لخته شدن خون و انسداد رگ های چشمی را کاهش می دهد.
• سیگار کشیدن ممنوع: سیگار کشیدن نه تنها برای فرد مصرف کننده بلکه برای تمام اطرافیان او مضر بوده و سبب بسیاری از بیماری های چشمی نظیر سکته عصب چشم، خشکی چشم، آب مروارید و… می شود.
• رژیم غذایی سالم و مغذی: مصرف مواد غذایی با میزان چربی و کلسترول پایین می تواند خطر بروز سکته عصب چشم را کاهش دهد. همچنین مصرف سبزیجات، میوه ها و مواد مغذی به عملکرد بهتر قلب و شریان ها کمک می کند.

علل و علائم سکته عصب چشم
علل و علائم سکته عصب چشم

سخن پایانی
سکته عصب چشم به علل مختلفی اتفاق می افتد و منجر به بروز تغییرات ناگهانی در بینایی فرد می شود. از آنجا که این بیماری اغلب در بین افراد بالای 60 سال رایج است، این اشخاص باید به طور منظم تحت نظر یک متخصص چشم مثل دکتر احسان عباس نیا، متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک معاینه شوند. با انجام معاینات دوره ای و رعایت موارد مراقبتی به سادگی می توان از بروز سکته چشمی جلوگیری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم جراحی زیبایی چشم و پلک تنها در جراحی بلفاروپلاستی خلاصه نمی شود. برخی از افرادی که علاقه زیادی به افزایش

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم امروزه تزریق بوتاکس نقش مهمی در حوزه های زیبایی و درمانی ایفا می کند. یکی از مهم ترین کاربردهای بوتاکس، افزایش

هزینه بوتاکس چانه

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »