فشار چشم و روش های درمان آن

فشار چشم و روش های درمان آن

فهرست مطالب

فشار چشم یکی از شایع ترین مشکلاتی است که باعث بروز انواع بیماری چشمی در فرد می شود. فشار چشم به تنهایی باعث آسیب شدید چشم نمی شود؛ اما این عارضه به مرور زمان باعث بروز انواع بیماری چشمی مانند آب سیاه در فرد می شود. در بسیاری از موارد افرادی با سنین بالا از فشار چشم بالا رنج می برند. طبق بررسی های انجام شده زنان بعد از یائسگی بیشتر از بقیه افراد در معرض فشار چشم قرار دارند. این بیماری در صورت پیشگیری باعث آسیب چندانی نمی شود. به همین علت بهتر است برای درمان آن به پزشک متخصص چشم مراجعه شود. در این مطلب به بررسی فشار چشم و روش های درمان آن می پردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

فشار چشم چیست؟

فشار چشم وضعیتی است که به صورت طبیعی در چشم همه افراد وجود دارد. در صورتی که فشار چشم فرد از حالت طبیعی خارج شده و بیشتر از 21 میلی متر جیوه شود، به آن فشار چشم بالا می گویند. خارج شدن فشار چشم از حالت طبیعی باعث بروز مشکلاتی از قبیل آسیب عصب بینایی، آسیب بخش های حساس چشم و. می شود. فشار چشم در صورت درمان نشدن باعث تاری و نابینایی در فرد می شود. فشار چشم به صورت طبیعی بین 10 تا 20 میلی متر جیوه است. در صورتی که فشار چشم افزایش پیدا کند به بیشتر از 21 تا 30 میلی متر جیوه شود به آن فشار چشم بالا می گویند. میزان فشار چشم با توجه به مایع درون چشم تعیین می شود. منظور از مایع درون چشم زلالیه است. در صورتی که میزان مایع زلالیه درون چشم بیش از اندازه باشد، فشار چشم افزایش می باید و باعث بروز بیماری هایی چون آب سیاه و آسیب عصب بینایی می شود.

فشار چشم و روش های درمان آن
فشار چشم و روش های درمان آن

عوامل ایجاد فشار چشم

عوامل متعددی هستند که باعث افزایش فشار چشم در فرد می شوند. این عوامل در هر فرد متفاوت است و با توجه به سبک زندگی فرد تعیین می شود. از جمله عواملی که باعث افزایش فشار چشم در فرد می شوند عبارتند از:

  • تولید بیش از حد مایع زلالیه
  • مسدود شدن کانال های داخل چشمی
  • مصرف برخی از دارو ها به مدت طولانی
  • انواع بیماری ها و آسیب دیدگی های چشمی
  • عمل کاتاراکت چشم
  • دیابت
  • ورود ذرات خارجی به داخل چشم
  • مصرف مشروبات الکلی و کافئین بیش از حد
  • ورزش های شدید
  • افزایش سن

 

تشخیص فشار چشم

تنها راه برای تشخیص فشار چشم، معاینه توسط پزشک متخصص و با تجربه است. چشم پزشکان از طریق انجام تست های مختلف از میزان فشار چشم در فرد مطلع می شوند. روش های تشخیص فشار چشم عبارتند از:

  • تست تونومتری: تونومتری یکی از راه های تشخیص میزان فشار مایع داخل چشم است. این آزمایش معمولاً برای تعیین بیماری آب سیاه استفاده می شود. تست تونومتری فشار چشم را بر اساس میلی متر جیوه نشان می دهد. در صورتی که فشار چشم فرد بالای 21 میلی متر جیوه باشد، فرد دارای فشار چشم است.
  • گونیوسکوپی: گونیوسکوپی یکی از روش هایی است که از طریق آن به بررسی زاویه چشم می پردازند. در گونیوسکوپی زاویه باز و زاویه بسته چشم را مشخص می کنند. گونوسکوپی یکی از راه هایی است که وجود بیماری آب سیاه و فشار چشم را نشان می دهد.
  • آفتالموسکوپی: آفتالموسکوپی یکی از تست هایی است که توسط چشم پزشک برای بررسی وضعیت چشم انجام می شود. در این روش با استفاده از دستگاهی به نام آفتالموسک به بررسی شبکیه، زلالیه و زجاجیه چشم می پردازند.

 

درمان فشار چشم

روش های متعددی برای درمان فشار چشم وجود دارد که پزشک متخصص با توجه به شرایط مختلف مانند سن بیمار، وضعیت بیماری، شرایط جسمانی بیمار، بیماری های زمینه ای و…آن را انتخاب می کند. هدف از درمان فشار چشم تنها جلوگیری از افزایش فشار چشم و جلوگیری از بروز بیماری آب سیاه در فرد است. روش های درمان فشار چشم عبارتند از:

دارو درمانی

دارو درمانی اولین راه برای درمان فشار بالا است. بیشتر پزشکان با تجویز انواع دارو از پیشرفت فشار چشم جلوگیری می کنند. معمولاً در صورتی که فرد دارای فشار چشم بالاتر 21 میلی متر جیوه باشد، چشم پزشک دارو هایی را برای کنترل و پیشرفت فشار چشم تجویز می کند. این دارو ها باعث درمان فشار چشم نمی شوند اما از آسیب عصب چشم و بروز بیماری آب سیاه جلوگیری می کنند.

لیزر

روش دیگری که برای درمان فشار چشم بالا استفاده می شود، لیزر درمانی است. در این روش از دستگاه لیزر برای درمان فشار چشم بالای 21 میلی متر جیوه اقدام می کنند. بسیاری از پزشکان این روش از درمان را برای فشار چشم توصیه نمی کنند. این جراحی ممکن است خطر ابتلا به بیماری گلوکوم را افزایش دهد.

فشار چشم و روش های درمان آن
فشار چشم و روش های درمان آن

مراجعه به پزشک

در این مقاله به بررسی فشار چشم و روش های درمان آن پرداختیم. فشار چشم از مهم ترین دلایلی است که باعث ایجاد بیماری آب سیاه در فرد می شود. این بیماری در صورت درمان نشدن باعث آسیب به عصب چشم می شود. به همین علت بهتر است کسانی که از عارضه فشار چشم رنج می برند، هر چه سریع تر به چشم پزشک مراجعه کنند. دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک از طریق آزمایش‌های حدت بینایی، معاینه قرنیه، تونومتری، گونیوسکوپی و پاکیمتری به تشخیص فشار چشم می پردازد. دکتر احسان عباس نیا با توجه به شرایط بیمار و وضعیت بیماری روش مناسبی را برای درمان فشار چشم انتخاب می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم جراحی زیبایی چشم و پلک تنها در جراحی بلفاروپلاستی خلاصه نمی شود. برخی از افرادی که علاقه زیادی به افزایش

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم امروزه تزریق بوتاکس نقش مهمی در حوزه های زیبایی و درمانی ایفا می کند. یکی از مهم ترین کاربردهای بوتاکس، افزایش

هزینه بوتاکس چانه

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »