فوتوفوبیا چیست

فوتوفوبیا چیست

فهرست مطالب

فوتوفوبیا و هر آنچه که در این خصوص باید بدانید

فوتوفوبیا (photophobia) یکی از انواع بیماری های چشمی است که در برخی موارد باعث اختلال در بینایی چشم انسان می شود. فوتوفوبی اگرچه به عنوان یک بیماری چشمی شناخته نمی شود اما در اغلب مواقع عاملی است که نشان دهنده بیماری های دیگر در بدن انسان است. چشم انسان در طول روز در معرض نورهای مصنوعی و طبیعی قرار دارد. برخی از افراد با مشکل نور هراسی همراه هستند و توانایی قرار گرفتن در محیط های پر نور را ندارند. این بیماری دلایلی متعددی دارد و با نشانه های متفاوتی همراه است. در این مطلب به بررسی فوتوفوبیا و هر آنچه که در این خصوص باید بدانید، می پردازیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بیماری فوتوفوبیا چیست ؟

بیماری فوتوفوبیا یک بیماری مرتبط با چشم انسان است که در زبان فارسی با نام بیماری نور هراسی یا حساسیت به نور شناخته می شود. در این بیماری فرد در اثر برخورد نور به چشمش، دچار اختلال در بینایی می شود. در واقع ممکن است در محیط های پر نور یا برخورد نور به چشم، نتوانند به درستی ببیند. نور در بینایی انسان بسیار تاثیر گذار است اما ممکن است برخی از افراد نتوانند به درستی با نور ارتباط بر قرار کنند و برخورد نور به چشم آن ها باعث ناراحتی فرد می شود.

نور هراسی با چه علائم و نشانه هایی همراه است ؟

علائم و نشانه های بیماری فوتوفوبی در هر فرد با توجه به علت بیماری و شدت نور هراسی متفاوت است. اما در بیشتر مواقع کسانی که از این مشکل احساس ناراحتی می کنند با نشانه های زیر همراه هستند که عبارت است از:
• خشک شدن چشم

• سر درد میگرنی

• متورم شدن بخش داخلی چشم

• متورم شدن حلقه دور مردمک چشم

• افسردگی و انزوا طلبی

• وجود خراش های متعدد روی قرنیه چشم

• التهاب بافت بی رنگ چشم یا ملتحمه

• آسیب دیدگی لایه حساس به نور در پشت چشم ( ریتنای)

• بسته شدن غیر ارادی پلک ها

• ناتوانی در باز کردن چشم ها هنگام برخورد نور

فوتوفوبیا چیست
فوتوفوبیا چیست

علت ایجاد فوتوفوبیا در چشم چیست ؟

مهم ترین علت ایجاد بیماری حساسیت به نور، بیماری میگرن است. میگرن یکی از بیماری هایی است که باعث ایجاد سر درد های شدیدی می شود. تقریباً بیش از 80 درصد افرادی که از بیماری فوتوفوبی رنج می برند با سر درد های میگرنی همراه هستند. در واقع حساسیت به نور همراه با انواع سر درد ایجاد می شود. در برخی مواقع فرد با وجود نداشتن هیچ سر دردی از این اختلال رنج می برد که علت آن ناشی از مشکلات عصبی یا بیماری های روحی است.

آیا بیماری ها و مشکلات مغزی باعث نور هراسی می شوند؟

بله مشکلات مغزی از عوامل مهم ایجاد فوتوفوبیا در چشم انسان هستند. چند نمونه از بیماری های مغزی که باعث نور هراسی انسان می شوند عبارتند از:
• وجود برخی از تومورها در غدد هیپوفیز مغز باعث بروز این بیماری در چشم انسان می شود.
• نوعی بیماری مغزی که با نام فلج فوق هسته ای شناخته می شود و با علائم تعادل نداشتن در راه رفتن و مشکلاتی چون فوتوفوبیا شناخته می شود.
• وجود برخی از التهابات در اطراف مغز و نخاع از عوامل دیگری است که باعث بروز این بیماری در چشم می شود.

آیا راه حلی برای درمان بیماری فوتو فوبی وجود دارد؟

اگر کسی در هنگام برخورد نور به چشمان با حساسیت بالایی همراه است و در چشمان خود احساس ناراحتی می کند، باید برای درمان به متخصص چشم مراجعه کند. پزشک متخصص ابتدا با استفاده از آزمایش کنترل روشنایی و MRIبه تشخیص بیماری می پردازد. سپس با توجه علت بیماری فوتو فوبیا برای درمان اقدام می کند. در مرحله اول، پزشک متخصص مصرف داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها که باعث بروز این بیماری می شوند را قطع می کند. همچنین برخی از افراد با استفاده از عینک و لنزهای تماسی می توانند علائم این بیماری را در چشم کم کنند. اگر علت حساسیت به نور، سر درد میگرن است، باید برای درمان به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود تا پزشک برای کنترل میگرن اقدام کند.

چه راه هایی باعث کنترل بیماری فوتوفوبیا می شود؟

• برای کنترل نور هراسی بهتر با توجه به نظر پزشک از لنز های رنگی استفاده شود.

• در هنگام بیرون رفتن از عینک آفتابی با کیفیت و اصل استفاده شود.

• برای جلوگیری از ورود نور از پنجره های دودی در ماشین و محیط خانه استفاده شود.

• در صورت خشکی چشم به دستور پزشک از قطره چشمی استفاده شود.

فوتوفوبیا چیست
فوتوفوبیا چیست

مراجعه به پزشک
در این مطلب به بررسی بیماری فوتوفوبیا و علل و نشانه های آن پرداختیم. بیماری فوتوفوبیا با تاثیر بر بینایی انسان باعث بروز مشکلات متعددی می شود. در اغلب موارد، نور هراسی نشان دهنده بیماری های مرتبط با مغز و اعصاب انسان است. به همین علت بهتر است برای درمان حساسیت به نور از یک متخصص چشم با تجربه کمک گرفته شود. دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم و فوق تخصص استرابیسم چشم است. دکتر احسان عباس نیا از طریق روش های جراحی و غیر جراحی برای درمان بیماری های مرتبط با چشم اقدام می کند. شما می توانید برای درمان انواع اختلالات چشمی، لوچی چشم، دور بینی، آستیگماتیسم، قوز قرنیه، آب مروارید، آب سیاه و… به مطب ایشان مراجعه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین بلفاروپلاستی پلک پایین یکی از جراحی های زیبایی محبوب است که با هدف بهبود ظاهر پلک های پایینی و رفع پف

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو انتخاب بهترین دکتر برای لیفت ابرو یکی از مهم ترین تصمیماتی است که در مسیر زیبایی و جوان سازی چهره می

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »