هایفما چیست

هایفما چیست

فهرست مطالب

هایفما یا خونریزی در اتاق قدامی چشم چیست و چه عوارضی به همراه دارد؟

چشم را می توان جزو حساس ترین اعضای بدن دانست که اگر به صورت مرتب و ویژه از آن مراقبت نشود، می تواند بیماری های مختلفی را به وجود آورد. یکی از این بیماری ها که در صورت عدم درمان به موقع می تواند موجب از کار افتادن چشم شود بیماری هایفما است. در این مطلب قصد داریم بیشتر با این بیماری و عوارض آن آشنا شویم.

هایفما چیست؟

یکی از بیماری های چشمی که به سبب ضربه مستقیم، جراحی چشم یا به صورت کاملاً ناگهانی در چشم بروز پیدا می کند، بیماری هایفما است. این بیماری از راه وارد شدن خون به قسمت قدامی چشم میان عنبیه و قرنیه به وجود می آید. برای درمان هایفما باید در سریع ترین زمان ممکن اقدام کرد، زیرا در غیر این صورت می تواند عوارض جبران ناپذیری را به بار آورد.

علائم به وجود آمدن هایفما

مبتلا شدن به بیماری هایفما همراه با نشانه هایی است که به راحتی می توان از آن ها ابتلا به این بیماری را دریافت. این علائم و نشانه ها شامل موارد ذیل هستند:
• حساس شدن چشم به نور
• تار شدن دید
• درد چشم
• ایجاد لایه ای خونی روی قرنیه
در صورت بروز هر یک از نشانه هایی که در بالا مطرح شده، باید حتما به پزشک مراجعه شود. البته در برخی مواقع این امکان وجود دارد که بینایی مسدود شود یا خونی که در چشم تشکیل شده است به راحتی قابل دیدن نباشد.

هایفما چیست
هایفما چیست

چه عواملی در ایجاد هایفما نقش دارند؟

بیماری هایفما معمولاً به خاطر جراحت به وجود می آید و این توانایی را دارد که باعث کاهش بینایی یا به صورت کلی فقدان بینایی شود. ضرباتی که به چشم وارد می شوند یا تماس های فیزیکی مستقیم با چشم می توانند در بروز هایفما نقش موثری داشته باشند. البته همان طور که پیش تر هم اشاره شد این بیماری می تواند کاملاً ناگهانی هم بروز یابد.
البته این ناگهانی بودن هم دارای علت هایی از جمله رشد غیر معمولی رگ های خونی، ناهنجاری عروقی، تومور چشمی و… است. به جز مواردی که ذکر شد عوامل دیگری مانند لوسمی، هموفیلی، دیستروفی میوتونیک، مصرف قرص هایی همچون وارفارین، نوشیدن الکل و… باعث به وجود آمدن هایفما خواهند شد.

بیماری هایفما چه عوارضی دارد؟

هر کدام از بیماری ها به تناوب وضعیتی که در بیمار ایجاد می کنند، می توانند عوارض مختلفی را هم داشته باشند. یکی از عوارض مهمی که به سبب بیماری هایفما در بیمار بروز می یابد، افزایش فشار روی چشم است. در صورتی که این بیماری شدت یابد و فشار زیادی را روی چشم به وجود آورد، این احتمال هست که پزشک مجبور شود برای رفع مشکل اقدام به جراحی کند.
باید در نظر داشت که این مشکل برای افرادی که دارای بیماری سلول داسی هستند بسیار خطرناک است و آستانه فشار می تواند آسیب های فراوانی را برای این افراد به وجود آورد. لایه خونی ایجاد شده با توجه به فشاری که روی چشم می آورد ممکن است سبب تخلیه کانال چشم گردد. ایجاد گلوکوم را باید بدترین آسیب و عارضه این بیماری دانست که تا همیشه با بیمار همراه می شود.

چگونه هایفما را درمان کنیم؟

هایفما دارای شدت های مختلفی است و در سطوح گوناگونی در افراد مشاهده می شود. این بیماری اگر خفیف باشد در مدت زمان کوتاهی قابل درمان است و معمولا پزشک برای رفع این بیماری به برخی مسکن ها بسنده می کند. اما به صورت کلی درمان هایفما به موارد زیر بستگی دارد و طبق آن، پزشک تعیین می کند که باید چگونه هایفما درمان شود:
• سابقه پزشکی بیمار باید بررسی گردد.
• سن و شرایط جسمی بیمار مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
• حساسیت به داروهایی خاص باید سنجیده شود.
• شدت آسیب دیدگی در نوع درمان اثر دارد.
پس از این که موارد فوق بررسی شد پزشک به تشخیص نهایی می رسد و روش های درمانی زیر را در پیش می گیرد:
• درمان را از طریق استراحت کامل تجویز می کند.
• از ایجاد فشار روی چشم ممانعت کرده و فشار را به صورت روزانه بررسی خواهد کرد.
• برای کم شدن التهاب چشم از قطره استفاده می کند.
• از هر گونه فعالیت همچون مطالعه، بیمار را منع می کند.
• تنظیم کردن زاویه سر را در حالت 45 درجه برای زمان خواب و استراحت تجویز می کند.

هایفما چیست
هایفما چیست

آیا پس از درمان مراقبت های خاصی باید صورت بگیرد؟

افرادی که به بیماری هایفما چشم حتی یک بار هم مبتلا می شوند باید همیشه مراقبت های ویژه ای را در پیش بگیرند. اما یکی از روش های مراقبتی بسیار خوبی که برای درمان هر سطح از هایفما می تواند نقش موثری داشته باشد استراحت به حالت نیمه نشسته است. این روش نشستن سبب شده تا خونریزی عود نکند و لخته های خونی به سرعت جذب شوند.
5 روز زمان نیاز است تا فعالیت های روزانه و معمولی از سر گرفته شود و در این مدت بهتر است بیمار به استراحت مطلق بپردازد. نباید فراموش کرد که در مدت درمان، آسپرین نباید مصرف شود. باید مراقب بود که چشم هیچ گونه صدمه ای نبیند و هیچ نوع ضربه ای به آن وارد نشود. جهت حفاظت از چشم می توان از پوشش های پلاستیکی برای قرار دادن روی چشم استفاده کرد.
پس از درمان بهتر است از انجام ورزش های رزمی که احتمال ضربه به چشم در آن ها وجود دارد، برای همیشه پرهیز شود. زیرا چشم حساس شده و در صورت آسیب دوباره می تواند منجر به صدمات بیشتری به بینایی شود.

مراجعه به پزشک
هایفمای چشم را باید یکی از بیماری های چشمی دانست که می تواند سبب شود فرد بیمار، چشم خود را از دست دهد. بروز برخی بیماری ها در به وجود آمدن این عارضه نقش دارند و باید مراقبت های لازم در هنگام بروز آن ها صورت گیرد. در صورت بروز بیماری هایفما در خود یا اطرافیان می توانید به دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک مراجعه کنید و به صورت کامل درمان شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین

هزینه بلفاروپلاستی پلک پایین بلفاروپلاستی پلک پایین یکی از جراحی های زیبایی محبوب است که با هدف بهبود ظاهر پلک های پایینی و رفع پف

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو

بهترین دکتر لیفت ابرو انتخاب بهترین دکتر برای لیفت ابرو یکی از مهم ترین تصمیماتی است که در مسیر زیبایی و جوان سازی چهره می

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »