چشم پزشک کیست و چه زمانی باید به او مراجعه کنیم؟
چشم پزشک یا ophtalmologist پزشکی می باشد که ضمن گذراندن دوره ۷ ساله پزشکی عمومی، چهار سال دوره تخصص چشم را میگذراند. در این دوره علاوه بر تشخیص و درمان جراحی نیز آموزش داده میشود. همچنین تعیین شماره عینک و لنز طبی. پس از دوره تخصص برخی دورهها به نام فلوشیپ وجود دارد که متخصص بر یک موضوع خاص تمرکز می کند.
معمولاً به خاطر بی علامت بودن مراحل اولیه بیماری های چشمی، ما دیر به پزشک مراجعه میکنیم. در واقع وقتی مراجعه میکنیم که مشکل شدید شده است. پس بهتر است که به طور منظم برای معاینه چشم به پزشک مراجعه کنیم.
عواملی که در صورت مشاهده بهتر است هرچه زودتر به پزشک متخصص مراجعه کنیم:
– ابتلا به دیابت
– سابقه بیماری چشمی در خانواده سابقه
– ضربه شدید به چشم که جراحی شده باشد
– مصرف برخی داروها مثل استروئید
– افراد بالای ۴۰ سال
زمان های حیاتی برای مراجعه به چشم پزشکی
۱- زمان تولد ۲-۶ ماهگی تا ۳سالگی ۳- ۳ تا ۵ سالگی ۴-۵ تا ۱۹ سالگی ۵-۲۰ تا ۴۰ سالگی ۶- ۴۰ تا ۶۰ سالگی ۷- بیش از ۶۵ سالگی
1-زمان تولد چشمهای نوزاد باید در دو نوبت معاینه شود:
– بدو تولد
– قبل از ترخیص از بیمارستان
این موضوع در نوزادان نارس حیاتی است. نوزادان نارس باید توسط متخصص چشم نیز ویزیت شوند.
2- در شش ماهگی پزشک اطفال یا چشم میتواند معاینه غربالگری شش ماهگی را انجام دهد. در صورت شک به مورد خاص حتی میتوان از بیهوشی نیز برای معاینه استفاده کرد. سن کم دلیل مناسبی برای به تاخیر انداختن تشخیص نیست.
3- ۳ تا ۵ سالگی: عیوب انکساری چشم (دوربینی، نزدیک بینی، آستیگماتیسم) انحراف چشم و تنبلی چشم در این سن بررسی میشوند. به دلیل بی علامت بودن این مشکلات، بچهها باید تحت معاینه غربالگری قرار بگیرند.
4- سن ۵ تا ۱۹ سالگی: از ۵ تا ۱۹ سالگی باید هر سه سال تحت معاینه غربالگری قرار بگیرند.
5- سن ۲۰ تا ۴۰ سالگی: افراد جوان دید خوبی دارند اما باید حین انجام برخی فعالیت ها مثل ورزش, محیط کار، مواجه با مواد شیمیایی از عینک های محافظ چشم استفاده کنند. از سن ۲۰ تا۳۰ یک بار و از ۳۰ تا ۴۰ سالگی دوبار معاینه توسط چشم پزشک انجام بگیرد.
علائمی که با دیدن آنها باید به چشم پزشک مراجعه کرد:
– تغییر بینایی
– درد چشم
– دیدن جرقه های نور
– دیدن نقاط یا تصاویر تار و مبهم سیاه رنگ
– موج دار بودن خطوط صاف و لبه های صاف اجسام
– احساس خشکی چشم به همراه خارش و سوزش
سن ۴۰ تا ۶۴ سالگی: پیر چشمی در این سالها رایج است. در صورت نیاز از عینک استفاده شود و معاینه منظم هر دو تا چهار سال انجام شود.
سن بیش از ۶۵ سالگی: گلوکوم، کاتاراکت و دژنراسیون وابسته به سن ماکولا در این سنین شایع است و باید هر یک تا دو سال بررسی ویژه شوند.
در نظر داشته باشید از سن ۴۰ تا ۵۰ سالگی باید سه بار و بعد از ۵۰ سالگی هر دو سال یکبار در افراد سالم معاینه انجام شود.
مراجعه به پزشک
چشم پزشکی یکی از شاخه های پزشکی است که در آن به بررسی آناتومی چشم و مشکلاتی که باعث آسیب چشم می شود، می پردازند. انتخاب یک چشم پزشک خوب در تهران که علاوه بر تجربه زیاد، از آگاهی بالایی در زمینه مشکلات چشمی و روش های درمان آن برخوردار باشد، بسیار حائز اهمیت است. بیشتر چشم پزشکان علاوه بر تشخیص، به درمان آسیب های چشمی می پردازند. دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم پزشکی و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک در تهران است که به درمان انواع مشکلات چشمی مانند آب مروارید، عیوب انکساری چشم و… می پردازد. با مراجعه حضوری به مطب دکتر احسان عباس نیا می توانید برای درمان عیوب و مشکلات چشمی خود اقدام کنید.