کراتونوس یا قوز قرنیه

کراتونوس یا قوز قرنیه

فهرست مطالب

کراتونوس یا قوز قرنیه چیست و چگونه درمان می شود؟

کراتونوس یا قوز قرنیه یکی انواع بیماری های چشمی شایع هستند که باعث اختلال در بینایی و بروز مشکلات دیگر در چشم می شوند. عارضه قوز قرنیه اگرچه ممکن است در ابتدا با علائم خاصی همراه نباشد اما بعد از مدتی باعث بروز آسیب هایی چون نزدیک بینی و آستیگماتیسم شدید می شود. افرادی که به عارضه کراتونوس یا قوز قرنیه مبتلا هستند بر خلاف چشم های سالم از قرنیه مخروطی شکل برخوردار هستند. به همین علت در این مطلب به بررسی اینکه بیماری کراتونوس چیست و چه راه هایی برای درمان این عارضه وجود دارد می پردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

قوز قرنیه با چه علائم و نشانه هایی همراه است؟

بیماری قوز قرنیه به سرعت پیشرفت می کند و با علائم متعددی همراه است. علائم این بیماری در ابتدا ممکن است زیاد قابل تشخیص نباشد اما بعد از مدتی باعث مشکلاتی در چشم می شود که برخی از آن ها عبارتند از:
• نزدیک بینی
• آستیگماتیسم نا منظم
• بالا رفتن نمره چشم در دوره زمانی کوتاه
• حساسیت شدید به نور
• تاری دید
• کدورت قرنیه
• پارگی قرنیه
• هاله بینی

علت اصلی عارضه کراتوکونوس ( Keratoconus )یا قوز قرنیه چیست؟

عارضه کراتونوس یا قوز قرنیه معمولا در دوران بلوغ ایجاد می شود و ممکن است تا چند دهه ادامه باشد. محققان با وجود تحقیقات بسیار نتوانسته اند دلیل اصلی این عارضه در چشم را پیدا کنند. اما بررسی های انجام شده نشان می دهد که مالیدن چشم ها با فشار زیاد یکی از عواملی است که باعث ایجاد عارضه قوز قرنیه می شود. همچنین عوامل دیگری چون استفاده از لنز های تماسی، آلرژی های دائمی و… زمینه بروز این عارضه در چشم را فراهم می کنند. یکی از عللی که ممکن است باعث بروز این عارضه در چشم انسان شود، سندرم داون است. این سندروم احتمال بروز اختلالاتی چون قوز قرنیه، لوچی چشم و مشکلات دیگر را فراهم می کند.

کراتونوس یا قوز قرنیه
کراتونوس یا قوز قرنیه

درمان عارضه کراتونوس یا قوز قرنیه چگونه انجام می شود؟

درمان عارضه کراتونوس یا قوز قرنیه با توجه به شدت پیشرفت بیماری به شیوه های مختلفی انجام می شود. در بسیاری از موارد با اقدام به موقع بیمار به پزشک، می توان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد. پزشک متخصص با توجه به شدت علائم از راه های مختلفی برای کاهش علائم، بهبود وضعیت بینایی، کنترل بیماری و درمان کامل عارضه کراتونوس استفاده می کند که عبارتند از:
1. درمان قوزقرنیه با کمک عینک
عینک یکی از راه های درمان و اصلاح مشکلات ناشی از عارضه قوزقرنیه است. استفاده از عینک با عث اصلاح مشکلاتی چون نزدیکی بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و دیگر عوارض ناشی از عارضه کراتونوس یا قوز قرنیه می شود. متاسفانه استفاده از عینک اگرچه باعث اصلاح عیوب می شود اما در بیماری قوز قرنیه نمره چشم به سرعت تغییر کرده و فرد باید در طی فواصل زمانی کوتاهی عینک خود را تغییر دهد. در برخی موارد به علت پیشرفت شدید عارضه کراتونوس استفاده از عینک باعث اصلاح مشکلات بینایی نمی شود و فرد نیاز به جراحی پیدا می کند.
2. درمان کراتونوس یا قوز قرنیه با لنز تماسی سخت
لنزهای تماسی یکی از راه های درمان مشکلات چشمی هستند که در دو نوع نرم و سخت تولید می شوند. لنز تماسی سخت یا هارد بیشتر برای بیمارانی استفاده می شود که از عارضه کراتونوس رنج می برند. استفاده از این لنز ها برای بیمارانی که به دلیل عارضه قوزقرنیه دچار آستیگماتیسم شدید شده اند و توانایی دیدن اجسام را با عینک ندارند، تجویز می شود. استفاده از لنز های تماسی اگرچه ممکن است سخت باشد اما در بسیاری از موارد می تواند نسبت به عینک دید بهتری برای بیمار فراهم کند.
3. کنترل قوز قرنیه با جراحی کراسلینک (UVX)
کراسلینک یکی از روش های کنترل عارضه قوز قرنیه است. بیماری کراتونس یا قوز قرنیه به سرعت قابل پیشرفت است و باعث کدورت قرنیه و عیوب انکساری چشم می شود. در این روش با استفاده از جراحی از پیشرفت عارضه قوزقرنیه جلوگیری می کنند و مانع از آسیب های بیشتر چشم می شوند.
4. درمان قوز قرنیه با عمل ایمپلنت رینگ قرنیه
جراحی ایمپلنت رینگ قوز قرنیه یکی از راه های درمان بیماری کراتونوس است که بیشتر برای بیمارانی که دارای کراتونوس متوسط و ضعیفی دارند مناسب است. افرادی که تمایل به انجام این جراحی دارند باید از قرنیه شفافی برخوردار باشند. در واقع بیمارانی که دارای کدورت قرنیه هستند نمی توانند این جراحی را انجام دهند. عمل ایمپلنت رینگ قرنیه باعث درمان عیوب انکساری چشم مانند آستیگماتیسم و نزدیک بینی ناشی از قوز قرنیه می شود.
5. درمان بیماری قوزقرنیه با جراحی پیوند
در صورتی که بیماران مبتلا به قوزقرنیه از روش های درمانی دیگر به نتیجه نرسیده باشند، پزشک متخصص از جراحی پیوند قرنیه برای درمان قوز قرنیه اقدام می کند. قبل از جراحی بیمار توسط پزشک معاینه شده و در صورت نداشتن مشکلی برای جراحی اقدام می کند. این جراحی اگرچه ممکن است تهاجمی باشد اما در بسیاری از موارد با نتایج موفقیت آمیزی همراه است. جراح نقش موثری در نتایج جراحی و درمان قوزقرنیه دارد. این جراحی بیشتر برای کسانی که دچار کدروت قرنیه شده اند، مناسب است.

کراتونوس یا قوز قرنیه
کراتونوس یا قوز قرنیه

مراجعه به پزشک
در این مطلب به بررسی عارضه کراتونوس یا قوز قرنیه پرداختیم. بیماری قوز قرنیه نسبتاً شایع است و در بسیاری از مواد باعث اختلال در هر دو چشم می شود. این بیماری با تاثیر بر بینایی باعث کاهش دید و بروز عیوب انکساری چشم می شود. به همین علت بهتر است برای درمان این بیماری هر چه سریع تر اقدام شود. درمان به موقع عارضه کراتونوس از پیشرفت آن جلوگیری کرده و مانع از آسیب های جدی چشم می شود. دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم و فوق تخصص استرابیسم و اکوولوپلاستیک از پزشکان کاردان و با تجربه در زمینه درمان انواع بیماری های چشمی است. در صورت داشتن مشکلات چشمی و اختلال در بینایی می توانید به مطب دکتر احسان عباس نیا مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم

جراحی زیبایی درشت کردن چشم جراحی زیبایی چشم و پلک تنها در جراحی بلفاروپلاستی خلاصه نمی شود. برخی از افرادی که علاقه زیادی به افزایش

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم

مزایای بوتاکس اطراف چشم امروزه تزریق بوتاکس نقش مهمی در حوزه های زیبایی و درمانی ایفا می کند. یکی از مهم ترین کاربردهای بوتاکس، افزایش

هزینه بوتاکس چانه

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالب مرتبط

هزینه بوتاکس چانه
مقالات
blog user

هزینه بوتاکس چانه

مزایا، معایب و هزینه های بوتاکس چانه بوتاکس می ‌تواند به بهبود نواحی ناهموار چانه کمک کند. در برخی افراد، به دلیل تنش عضله منتالیس،

مطالعه مقاله »