بیماری آلبینیسم یا زالی

بیماری آلبینیسم

بیماری آلبینیسم یا زالی چیست؟ | علل و درمان آلبینیسم

بیماری آلبینیسم یا ALBINISM یکی از انواع عارضه های چشمی است که به دلیل اختلالات وراثتی در چشم ایجاد می شود. تحقیقات نشان می دهد که از هر 17 هزار نفر، 1 نفر به آلبینیسم یا زالی چشم مبتلا می شود. متاسفانه کسانی که از بیماری آلبینیسم رنج می برند دارای مشکلات روانی بالایی هستند. تا به حال راه حلی برای درمان بیماری آلبینیسم یافت نشده است. اما می توان با رعایت برخی از نکات از بروز عارضه های جدی این بیماری جلوگیری کرد. در این مطلب به بررسی بیماری زالی و علت زالی و درمان آن می پردازیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

بیماری آلبینیسم چیست؟

بیماری آلبینیسم یکی از انواع بیماری های شایع ژنتیکی است که در آن بدن فرد توانایی تولید رنگدانه ملانین را ندارد. افرادی که از بیماری زالی رنج می برند دارای رنگ پوست بسیار روشن هستند. این دسته از افراد دارای چشمان، مژه، ابرو و موهای سفیدی هستند که شدت این سفیدی به میزان تولید ملانین بستگی دارد. هر چه میزان تولید ملانین در بدن کمتر باشد، رنگ پوست و رنگ مو نیز روشن تر می شود. آلبینیسم باعث بروز مشکلاتی در بینایی انسان می شود.

چه عاملی باعث بروز بیماری زالی در انسان می شود؟

تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که علت اصلی ایجاد بیماری زالی در انسان به دلیل جهش های ژنتیکی است که باعث کاهش میزان ملانین در بدن انسان می شود. این بیماری در صورتی ایجاد می شود که پدر یا مادر ژن زالی را روی کوروموزم های خود داشته باشند. برای مثال در صورتی که پدر دارای یک ژن زالی روی کوروموزم خود باشد به احتمال 25 درصد ممکن است کودک دچار زالی شود. اگر پدر و مادر هر دو ناقل باشند( یعنی هر دو روی کوروموزم خود یک ژن زالی داشته باشند) به احتمال 50 درصد جنین دچار عارضه آلبینیسم می شود. اگر پدر زالی باشد و مادر ناقل بیماری باشد به احتمال 75 درصد جنین به این بیماری مبتلا می شود. همچنین اگر پدر و مادر هر دو از عارضه آلبینیسم رنج می برند به احتمال 100 درصد جنین به بیماری آلبینیسم مبتلا می شود.

آلبینیسم یا زالی با چه علائمی همراه است؟

• افراد مبتلا به زالی دارای موهایی با رنگ های بسیار روشن مانند سفید، بلوند، زرد یا قهوه ای بسیار روشن هستند.
• افراد زال معمولاً رنگ پوست بسیار روشنی دارند. پوست افراد زال بیشتر به رنگ سفید، کرم، قهوه ای است.
• کسانی که از بیماری آلبینیسم رنج می برند به دلیل کمبود ملانین در عنبیه یا بخش رنگی چشم دارای چشم هایی با رنگ قرمز، طوسی، آبی روشن، قهوه ای کمرنگ و…هستند.

بیماری آلبینیسم
بیماری آلبینیسم

بیماری زالی چه مشکلاتی را برای چشم و بدن ایجاد می کند؟

• آسیب پوستی: ملانین یکی از انواع رنگدانه هایی است که در بدن نقش حفاظت از پوست را در برابر اشعه های مضر خورشید بر عهده دارد. نبود این رنگدانه در بدن باعث بروز مشکلات جدی در پوست و خطر آفتاب سوختگی، تیره شدن پوست، کک و مک، سرطان پوست و مشکلات دیگر می شود.
• کاهش بینایی: کسانی که به بیماری زالی مبتلا هستند ممکن است با مشکل ضعف بینایی همراه باشند. در واقع بیشتر افراد مبتلا به آلبینیسم چشم دچار انواع عیوب انکساری چشم مانند دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم می شوند.
• نیستاگموس: نیستاگموس یکی از انواع بیماری های چشمی است که در آن چشمان فرد به شکل غیر ارادی به جهات مختلف حرکت می کنند. این عارضه باعث می شود که فرد در دیدن اجسام مختلف با مشکلاتی مواجه شود. معمولاً علت ایجاد این عارضه ناهماهنگی میان مغز و چشم انسان است. نیستاگموس از عوارض بیماری آلبینیسم است.
• فوتوفوبیا: فوتوفوبیا یکی از عوارض جدی بیماران مبتلا به آلبینیسم است که در آن چشمان فرد به نور حساس است. این دسته از افراد نمی توانند چشمان خود را در برابر منبع نور یا مناطق پر نور باز نگه دارند.

آیا راه حلی برای درمان عارضه آلبینیسم وجود دارد؟

خیر متاسفانه تا به حال راه حلی برای درمان عارضه آلبینیسم یافت نشده است. با این حال تمام بیماران مبتلا به زالی باید مراقبت هایی را در خصوص جلوگیری از بروز عوارض جدی این بیماری انجام دهند. مراقبت هایی بیماران مبتلا به آلبینیسم باید انجام دهند عبارت است از:
1. در افراد مبتلا به آلبینیسم احتمال ابتلا به بیماری سرطان پوست وجود دارد. بنابراین این بیماران باید نسبت به لکه های پوستی و انواع خال حساس باشند و در صورت وجود مشکلی در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنند.
2. بیماران مبتلا به زالی به دلیل نداشتن ملانین در بدن باید در هنگام خروج از منزل از ضد آفتاب با spf بالای 30 درصد استفاده کنند تا نور آفتاب باعث آسیب پوست نشود.
3. در صورتی که فرد مبتلا به زالی از عارضه تنبلی چشم رنج می برد باید از طریق جراحی یا ورزش کردن چشمان خود را تقویت کند.
4. بیماران مبتلا به آلبینیسم باید در هنگام خروج از منزل از عینک آفتابی و کلاه های لبه دار استفاده کنند.
5. افراد زالی باید از نمایشگرهای بزرگ برای تماشای فیلم و کارهای روزانه خود استفاده کنند.
6. کسانی که به بیماری آلبینیسم مبتلا هستند ممکن است با مشکلاتی چون دوربینی و نزدیک بینی همراه باشند. بنابراین باید از لنزهای تماسی و عینک برای درمان مشکلات چشمی استفاده کنند.

مراجعه به پزشک
در این مطلب به بررسی اینکه بیماری آلبینیسم چیست و چه راه هایی برای درمان آن وجود دارد، پرداختیم. بیماری آلبینیسم یکی از انواع بیماری های شایع چشمی است که مشکلاتی چون دوربینی، نزدیک بینی، آستیگماتیسم، تنبلی چشم و… را برای چشم ایفا می کند. این بیماری اگرچه راه حلی برای درمان ندارد اما برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از این بیماری باید اقداماتی چون استفاده از عینک آفتابی، استفاده از ضد آفتاب، استفاده از لنز های تماسی و عینک انجام شود.
همچنین بهتر است بیماران مبتلا به زالی تحت نظر متخصص چشم قرار بگیرند زیرا این بیماری باعث آسیب های چشمی می شود. دکتر احساس عباس نیا متخصص چشم و فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک از پزشکان حاذق در زمینه چشم است که به درمان انواع مشکلات چشمی می پردازد. در صورتی که به دلیل عارضه آلبینیسم از مشکلاتی چون نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و… رنج می برید می توانید برای درمان به صورت حضوری به مطب دکتر احسان عباس نیا مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

پف پلک

پف پلک

پف پلک پف پلک یکی از مشکلات شایع زیبایی است که بسیاری از افراد به ویژه در سنین بالاتر با آن مواجه می شوند. این

هزینه لیفت پیشانی و ابرو

هزینه لیفت پیشانی و ابرو

هزینه لیفت پیشانی و ابرو لیفت پیشانی و ابرو یکی از روش های محبوب برای جوانسازی صورت است که می تواند تغییرات چشمگیری در ظاهر

درمان انسداد مجرای اشکی

درمان انسداد مجرای اشکی

درمان انسداد مجرای اشکی انسداد مجرای اشکی یکی از مشکلات رایج چشمی است که می تواند باعث تجمع اشک، التهاب و عفونت در ناحیه چشم

لیفت ابرو و شقیقه

لیفت ابرو و شقیقه

لیفت ابرو و شقیقه لیفت ابرو و شقیقه یکی از روش های محبوب در زیبایی است که ظاهر جوان تر و شاداب تری به چهره

مطالب مرتبط

پف پلک
مقالات
blog user

پف پلک

پف پلک پف پلک یکی از مشکلات شایع زیبایی است که بسیاری از افراد به ویژه در سنین بالاتر با آن مواجه می شوند. این

مطالعه مقاله »