درمان و جراحی اکتروپیون چشم

درمان و جراحی اکتروپیون چشم

فهرست مطالب

درمان و جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک)

پلک ها به دلیل مراقبت و محافظت از چشم ها نقش مهمی در جلوگیری از وارد شدن هر نوع آسیب احتمالی به چشم ایفا می کنند. در برخی موارد خود پلک ها نیز در معرض انواع بیماری ها و مشکلات قرار می گیرند. یکی از این بیماری ها می توان به بیماری اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) اشاره کرد که در اغلب موارد برای درمان آن از روش جراحی استفاده می کنند. این جراحی با پیوند پوست یا اصلاح روی بافت پلک انجام می شود. در این مقاله قصد داریم با معرفی بیماری اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) و دلایل ایجاد، علائم به نحوه درمان و جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با مراقبت های بعد از این جراحی، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بیماری اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) چیست؟

به وضعیتی از پلک که در آن شرایط، پلک به شکل غیر طبیعی به سمت بیرون برگشت داده می شود، بیماری اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) یا برگشت لبه پلک به بیرون می گویند. در حالت طبیعی، سطح داخلی پلک در معرض دید و هوا قرار ندارد. با برگشت لبه پلک پایین به طرف بیرون از چشم، سطح داخلی آن علاوه بر دیده شدن، در معرض هوا و انواع آلودگی ها و خشکی چشم قرار می گیرد. اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) اغلب در یکی از پلک ها مشاهده می شود و در موارد بسیار نادر می توان شاهد برگشت لبه پلک پایین به بیرون در هر دو پلک خواهیم بود. همچنین بسته به سن و سایر شرایط بیمار، این برگشتگی لبه پلک به بیرون می تواند خفیف یا شدید باشد.

علائم و عوارض بیماری اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک)

این نوع ناهنجاری که در پلک پایین چشم ظاهر می شود، به وضوح با چشم قابل مشاهده است. علاوه بر این ناهنجاری ظاهری، این بیماری عوارض و علائم دیگری نیز برای بیمار ایجاد می کند. بروز این علائم بسته به خفیف یا شدید بودن میزان برگشت پلک پایین به بیرون می تواند در افراد مختلف، متفاوت باشد. در این بخش از مطلب در حالت کلی به شایع ترین علائم اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) می پردازیم.

  •  قرمز شدن چشم
  •  درد و سوزش چشم
  •  ایجاد ناراحتی در لبه پلک به بیرون برگشته
  •  افزایش ترشحات چشمی
  •  حساسیت به نور
  •  داشتن اشک ریزش به دلیل تحریک پذیری بالا

چنانچه این علائم بیشتر و شدیدتر شوند، عوارضی همچون خشکی چشم بروز پیدا می کند که می تواند روی قرنیه چشم تاثیر داشته باشد.

درمان و جراحی اکتروپیون چشم

علت ایجاد اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک)

دلایل مختلفی باعث بروز بیماری اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) می شوند که در حالت کلی در دو گروه مادرزادی و اکتسابی دسته بندی می شوند. برخی دلایل به صورت ضربه ای و ناگهانی و برخی دیگر با گذشت زمان منجر به برگشت پلک پایین چشم می شوند. از جمله این دلایل عبارتند از:

• ضعیف شدن عضلات چشم و شل شدن بافت پلک آن در اثر افزایش سن
• برگشت داده شدن پلک به سمت بیرون از چشم از همان دوران بارداری و بروز آن از بدو تولد در اثر ابتلا به بیماری هایی مانند سندرم داون یا اختلال پوستی به نام ایکتیوز هارلیکن
• وارد شدن ضربه ناگهانی به پلک
• سوختگی پلک
• سابقه انجام جراحی روی پلک و عواض ناشی از جراحی و ایجاد بافت اسکار
• رادیوتراپی پلک
• کم کردن وزن در مدت زمان بسیار کوتاه
• ایجاد کیست در نواحی اطراف پلک
• فلج عصب صورت به دلیل بروز بیماری هایی مانند سکته مغزی
• عوارض ناشی از بیماری های پوستی مانند درماتیت تماسی

درمان اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک)

برای کاهش و درمان علائم خفیف بروز یافته در اثر بیماری اکتروپیون از روش تجویز دارو استفاده می کنند. قطره های چشمی به منظور کنترل خشکی چشم، پمادها و آنتی بیوتیک ها برای کاهش التهاب یا احتمال وجود عفونت در چشم موثر هستند. روان کننده ها و ترمیم کننده ها از دیگر گروه های دارویی هستند که برای بهبود وضعیت چشم ها و پلک های به بیرون برگشته مورد استفاده قرار می گیرند. در صورت نگرفتن نتایج مطلوب در فرآیند درمان، پزشک متخصص بیماری های چشم، از روش جراحی برای بهبود وضعیت شدید پلک ها استفاده می کند. به طور معمول نتایج حاصل از جراحی روی بافت ها و عضلات پلک ها، مطلوب و قابل قبول هستند.

نحوه عمل جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک)

شل شدن عضله ها، رباط ها و تاندون های پلک در اثر افزایش سن، هدف اصلی انجام جراحی برگشت پلک به بیرون است. جراحی اکتروپیون اغلب تحت بی حسی موضعی انجام می شود. پس از ضدعفونی کردن کامل پلک و اطراف چشم، برش کوچکی در گوشه خارجی پلک ایجاد می کنند. پس از برش، بخش کوچک و اضافی مربوط به پوست پلک پایین برداشته می شود. سپس طی این جراحی، عضله ها و تاندون های شل شده تا حد مورد نیاز کشیده و سفت می شوند. در برخی موارد با ابتلا بودن بیمار به فلج عصبی صورت یا شدید بودن زخم، نیاز به انجام جراحی های ثانویه با هدف ترمیم کامل بافت های پلک وجود خواهد داشت. اصلاح پلک پایین در حدود 40 دقیقه جراحی به طول می انجامد.

مراقبت های بعد از جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک)

به دلیل برش هایی که در جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) ایجاد می شود، این جراحی به عنوان یک جراحی تهاجمی شناخته می شود. از این رو، پس از پایان جراحی، برای به دست آوردن نتایج مطلوب از جراحی و کاهش عوارض ناشی از جراحی، لازم است به نکاتی تحت عنوان مراقبت های بعد از جراحی توجه کافی داشت. در این بخش از مطلب به این مراقبت ها اشاره خواهیم داشت.

• استفاده از چشم بند به مدت 24 ساعت
• مصرف دقیق و منظم تمامی داروها و قطره های چشمی تجویز شده توسط پزشک
• استفاده از کمپرس های یخ روی زخم ها برای کاهش تورم، کبودی و التهاب ناشی از جراحی
• خودداری از برداشتن اجسام سنگین تا زمان کشیده شدن بخیه ها

درمان و جراحی اکتروپیون چشم

عوارض ناشی از جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک)

جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) همانند سایر جراحی های پلک و چشم، دارای عوارض کوتاه و بلند مدتی است. بروز عوارض کوتاه مدت عادی است و در طول دوره نقاهت از بین می رود. بروز عوارض بلند مدت به مهارت، تجربه و تخصص جراح مورد نظر بستگی دارد. از جمله عوارض ناشی از جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) عبارتند از:

  •  تورم
  •  کبودی اطراف چشم
  •  خونریزی موضعی
  •  عفونت
  •  ترشحات چشمی
  •  آسیب دیدگی قرنیه

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به بررسی دلایل ایجاد، علائم و عوارض اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) و همچنین نحوه درمان و جراحی آن پرداخته شد. دارو درمانی و تجویز قطره و پمادهای چشمی برای درمان اکتروپیون خفیف چشم و روش جراحی برای درمان پلک های به بیرون برگشته شدید پلک مهم ترین روش های درمان این بیماری محسوب می شوند. دکتر احسان عباس نیا متخصص چشم پزشکی، فوق تخصص استرابیسم و اکولوپلاستیک و جراح فوق تخصص افتادگی پلک، تجربه و مهارت بالایی در درمان بیماری های چشمی و جراحی زیبایی چشم دارد. شما می توانید برای دریافت نوبت ویزیت و برای انجام جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

درمان و جراحی اکتروپیون چشم

درمان و جراحی اکتروپیون چشم

درمان و جراحی اکتروپیون چشم یا (بیرون افتادگی پلک) پلک ها به دلیل مراقبت و محافظت از چشم ها نقش مهمی در جلوگیری از وارد

لیفت آندوسکوپی پیشانی

لیفت آندوسکوپی پیشانی

لیفت آندوسکوپی پیشانی برای از بین بردن چین و چروک ها و لیفت کردن پیشانی از روش های مختلف جراحی استفاده می کنند. یکی از

لیفت آندوسکوپی ابرو

لیفت آندوسکوپی ابرو

لیفت آندوسکوپی ابرو افزایش و تکمیل زیبایی چشم ها و ابروها برای هر فرد زیباپسندی حائز اهمیت خواهد بود. افزایش سن از مهم ترین دلایل

لیفت ابرو با لیزر

لیفت ابرو با لیزر

لیفت ابرو با لیزر پوست صورت یکی از مهم ترین نواحی است که در اثر افزایش سن تحت تاثیر قرار می گیرد. چین و چروک

مطالب مرتبط

بیماری آفاکیا
آب مروارید (کاتاراکت)
Avatar

بیماری آفاکیا

بیماری آفاکیا چیست و با چه علائمی همراه است؟ آفاکیا یکی از انواع بیماری های مربوط به چشم است که در آن چشم انسان فاقد

مطالعه مقاله »